BULGUR İÇLİ BÖREK



Malzemeler:
- 3 adet yufka,
- 200 gr. kıyma,
- 1 çorba kaşığı margarin,
- 1 adet kuru soğan,
- 1 su bardağı ince bulgur,
- 1 çay bardağı ceviz içi,
- 1 çay kaşığı pulbiber,
- Tuz, karabiber.

Kızartmak İçin:
- 3 adet yumurta,
- 1 su bardağı galeta unu,
- Sıvıyağ.


Yapılışı:
Margarini eritin. İçine ince doğranmış soğan ve kıymayı katıp kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz bulguru,
iri çekilmiş cevizi, karabiberi, pulbiberi ve tuzu ilave edin. 2 dakika daha kavurduktan sonra altını
kapatıp soğumaya bırakın. Yufkaların her birini 6 üçgen parçaya kesin. Geniş kısmına hazırladığınız
içten koyup, rulo şeklinde sarın. Börekleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp,
kızgın sıvı yağda kızartın.

Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 583
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 28.02.2006 23:24
ellerinize saglık
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 22:01
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 00:50
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 28.12.2005 00:16
[COLOR=tomato]Çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederim.Ellerinize sağlık

MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 18:20
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 14:54
Tarif icin
Ellerine saglik!
keto_41 Tarih: 12.10.2005 06:05
TeSSeKüRLeR eLLeRiNe SaGLiK aRKaDaSiM
Kartanesi Tarih: 01.10.2005 06:32
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 09:55
[COLOR=orangered]Ellerine saglik arkadasim