CEVİZLİ AÇMA



Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su,
- 1 kibrit kutusu kadar yaş maya,
- 6 yemek kaşığı tozşeker,
- 1/2 su bardağı sıvıyağ,
- 1 yemek kaşığı tuz,
- Aldığı kadar un,
- 100 gr. margarin,
- 100 gr. ceviz,
- 1 yumurta sarısı,
- 1 yemek kaşığı çörekotu.

Yapılışı:
Ilık su yoğurma kabına konur. Şeker, tuz, maya eritilir. Sıvıyağ ilave edilir. Aldığı kadar un konarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur. Üzeri bir kapakla kapatılıp, 30 dakika kabarmaya bırakılır. Hamur kabardıktan sonra limon büyüklüğünde parçalar koparılıp, elde inceltilip açılır. Üzerine yumuşamış margarin sürülür. Dövülmüş ceviz içi serpilir. Rulo halinde kıvrılıp, yuvarlanır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 180°C fırında kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 750
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 28.02.2006 23:27
tarifleriniz için teşekkürler
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 22:04
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 00:49
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 28.12.2005 00:13
Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Ellerinize sağlık

MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 18:22
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 14:52
Tarif icin
Ellerine saglik!
keto_41 Tarih: 12.10.2005 06:05
TeSSeKüRLeR eLLeRiNe SaGLiK aRKaDaSiM
Kartanesi Tarih: 01.10.2005 06:31
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 09:55
[COLOR=orangered]Ellerine saglik arkadasim