CEVİZLİ AÇMA



Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su,
- 1 kibrit kutusu kadar yaş maya,
- 6 yemek kaşığı tozşeker,
- 1/2 su bardağı sıvıyağ,
- 1 yemek kaşığı tuz,
- Aldığı kadar un,
- 100 gr. margarin,
- 100 gr. ceviz,
- 1 yumurta sarısı,
- 1 yemek kaşığı çörekotu.

Yapılışı:
Ilık su yoğurma kabına konur. Şeker, tuz, maya eritilir. Sıvıyağ ilave edilir. Aldığı kadar un konarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur. Üzeri bir kapakla kapatılıp, 30 dakika kabarmaya bırakılır. Hamur kabardıktan sonra limon büyüklüğünde parçalar koparılıp, elde inceltilip açılır. Üzerine yumuşamış margarin sürülür. Dövülmüş ceviz içi serpilir. Rulo halinde kıvrılıp, yuvarlanır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 180°C fırında kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 766
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 28.02.2006 22:27
tarifleriniz için teşekkürler
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 21:04
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 20.02.2006 23:49
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 27.12.2005 23:13
Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Ellerinize sağlık

MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 17:22
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 13:52
Tarif icin
Ellerine saglik!
keto_41 Tarih: 12.10.2005 05:05
TeSSeKüRLeR eLLeRiNe SaGLiK aRKaDaSiM
Kartanesi Tarih: 01.10.2005 05:31
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 08:55
[COLOR=orangered]Ellerine saglik arkadasim