ISPANAKLI AKITMA



Malzemeler:


- 2 su bardağı un,
- 2 su bardağı süt,
- 2 adet yumurta,
- 1 çay kaşığı tuz,
- 1 çay bardağı sıvıyağ,
- 500 gr. ıspanak yaprağı,
- 2 adet soğan,
- Tuz, karabiber,
- 300 gr. yoğurt,
- 2 diş sarmısak.


Yapılışı:
Süt, un, yumurtalar ve tuz telle iyice çırpılır. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ konur ve kızdırılır. Bir
kepçe sıvı hamurdan tavaya dökülür. Her iki tarafı kızartılır. Ispanaklar doğranıp, yıkanır. Üzerinden
kaynar su geçirilir. Soğan ince doğranıp, 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur. Ispanaklar ilave edilip, suyunu çekinceye kadar pişirilir. Tuz, karabiber eklenir. Her akıtmanın içine yeteri kadar ıspanak konup, rulo biçiminde sarılır. Yoğurt sarmısakla karıştırılıp, akıtmaların üzerine gezdirilip, servis yapılır.

Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 695
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 20:30
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 00:08
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 27.12.2005 23:06
Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 17:30
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 13:46
Tarif icin
Ellerine saglik!
keto_41 Tarih: 12.10.2005 05:33
TeSSeKüRLeR eLLeRiNe SaGLiK aRKaDaSiM
Kartanesi Tarih: 01.10.2005 05:21
Numberone Tarih: 30.09.2005 14:51
eLLerine saqLık
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 09:00
[COLOR=orangered]Ellerine saglik arkadasim