Erikli Kuzu Kebabı Tarifi - Erikli Kuzu Kebabının yapılışı - Kuzu Kebabı Tarifi

Malzemeler,

600 gram yağsız kuzu eti
3 adet küçük boy kuru soğan
80 adet kuru erik
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Tuz

Hazırlanışı,

1. Erikleri ılık suyla yıkayıp fazla suyunun süzülmesi için bekletin.
2. Soğanın kabuklarını soyup irice doğrayın.
3. Orta boy tencerede tereyağını kızdırıp kuzu etlerini ekleyin.
4. Kuzu etinin rengi hafif değişince soğanları ekleyin.
5. Soğan ve kuzu etini yaklaşık 10 dakika kavurun.
6. Üzerine kuru erikleri ve 5 dakika daha kavurun.
7. 2 su bardağı sıcak suyu ve tuzu tencereye ilave edin.
8. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
9. Tencereyi ocaktan indirin.
10. Nar ekşisi, karabiber ve maydanozu etlerin üzerine serpin.
11. Karıştırmadan, sıcakken servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 527
favori
like
share
nursun Tarih: 04.09.2009 01:19
Paylaşım için teşekkürler