TAVUKLU GÜL BÖREĞİ



Malzemeler:
- 4 adet yufka,
- 1 adet tavuk göğsü,
- 1 tatlı kaşığı tuz.

Üzeri İçin:
- 1 yumurta sarısı,
- 2 yemek kaşığı susam.

Sosu İçin:
- 1,5 su bardağı tavuk suyu,
- 1 su bardağı süt,
- 1 adet yumurta,
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ,
- 2 yemek kaşığı un,
- Tuz, karabiber,
- 1 çay bardağı su,
- 125 gr. margarin.


Yapılışı:
Tavuk göğsünü tuz ekleyip üzerini örtünceye kadar su ilavesiyle haşlayın. Ayıklayıp didikleyin. Sıvıyağda unu hafif kavurup süt ve tavuk suyunu ilave edin. Tavukları, karabiberi katın. Yumurtayı ilave edip karıştırın. Yufkaları dörde bölüp, su ve margarin karışımı ile yağlayın. Uç kısmına tavuklu harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Ruloları kendi etrafında döndürüp gül şekli verin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine bir miktar su ve yumurta sarısı sürüp susam ekin. 200°C'lik fırında kızartın.

Afiyet olsun.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 603
favori
like
share
DİDEM Tarih: 01.03.2006 11:22
ellerine sağlık çok teşekkürler
refik Tarih: 28.02.2006 22:07
elinize sağlık teşekkürler
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 21:16
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 20.02.2006 23:44
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 27.12.2005 23:11
Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 17:24
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 13:51
Tarif icin
Ellerine saglik!
keto_41 Tarih: 12.10.2005 05:07
TeSSeKüRLeR eLLeRiNe SaGLiK aRKaDaSiM
Kartanesi Tarih: 01.10.2005 05:29