Halk Sağlığı Haftası - 3 - 9 Eylül

Son güncelleme: 04.09.2010 00:47
  • 3-9 EYLÜL HALK SAĞLIĞI HAFTASI

    Hem yaşam kalitesini yükseltmek hem de hastalıkları oluşmadan önce önlemek için halk sağlığına yönelik çalışmalar artarak sürdürülmektedir. 20-30 yıl öncesine kadar halk sağlığı çalışmalarını daha çok kolera, tifo gibi salgın hastalıklara karşı korumada alınması gereken önlemler oluştururken , günümüzde daha çok AIDS, kanser gibi tedavi süreci uzun ve maliyeti yüksek hastalıklar halk sağlığını tehdit eden sorunlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, toplum bilincini yükselterek hastalık meydana gelmeden önlemek ve hayat standartını yükseltmek halk sağlığı çalışmalarının ana amaçlarıdır.

    Bu bağlamda Sağlık Bakanlığı Aile hekimliğiyle ilgili gerekli yasal düzenlemeleri yaparak koruyucu sağlık hizmetlerini de bu yolla sunmak için çalışmalarını sürdürmektedir.
#04.09.2009 00:18 0 0 0
  • toplum bilincini yükselterek hastalık meydana gelmeden önlemek ve hayat standartını yükseltmek halk sağlığı çalışmalarının ana amaçlarıdır.

    sağlıkla ilgili konferanslar yada seminerler çoğaltılmalı hatta anadoluyu gezerek yapılmalı bu çalışmalar sadece büyük şehirlerde bu çalışmalar oradaki halkı bilgilendirmekte ama anadoluda yaşayan insanlarında bilgiye ihtiyacı var
#04.09.2010 00:47 0 0 0