Kolay Sütlü Baklava Tarifi - Kolay Sütlü Baklavanın Yapılışı - Baklava Nasıl Yapılır



Malzemeler,

* 500 gram hazır baklava yufkası
* 4 çorba kaşığı ceviz
* 150 gram margarin
* 2 yemek kaşığı tereyağı

Şerbeti için,

* 3 su bardağı süt
* 3 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı,

1. Yuvarlak bir fırın tepsinin tabanını tereyağ ile yağlayın.
2. Tepsinin tabanına bir kat yufka serin.
3. Üzerine ceviz serpiştirin.
4. Tekrar yufka serin ve ceviz serpin.
5. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın.
6. Tavada margarini eritin ve yufkaların üzerinde gezdirin.
7. Yufkaları baklava şeklinde küçük kare elde edecek biçimde kesin.
8. Önceden ısıtılmış fırında baklava kızarana kadar pişirin.
9. Şerbetini hazırlamak için süt ve şekeri tencerede kaynatın.
10. Soğuması için kenarda bekletin.
11. Baklavalar fırından çıkınca yani sıcakken üzerine soğumuş şerbeti dökün.
12. Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 609
favori
like
share