* Eğer buzdolabınızda yer kalmadıysa; bir kovayı musluk suyu ile doldurun ve içine bir kaşık tuz atın ve şişeleri içine koyun. Sular yeterince soğuyacaktır.

* Bitmiş limonlarınızın kabuklarını güneşte kurutursanız yağlı bulaşıklarda tencerelerini ovmak için kullanabilirsiniz. Şaşırtıcı sonuçlar alacaksınız.

* Gravyer peynirinizin kurumaması için tuzlu suya bastırılmış nemli bir beze sararak muhafaza edebilirsiniz.

* Çileklerin kumunu almak için ıslak bir muslin kumaşına koyup sallarsanız topraklar kumaşta kalacaktır.

* Teflon tavalarınız zamanla sararır. İçlerine biraz çamaşır suyu ve su koyarak kaynatın. Ve daha sonra bol su ile durulayın.

* Dipleri sararan sürahi ve şişelerinizin içine biraz gazete kağıdı ve su koyup çalkalarsanız bu sarılık gidecektir.

* Tuzlu su sebzelerin daha çabuk temizlenmesini sağlar.

* Bakır tencerelerini sirkeli bir bezle ovarak parlatabilirsiniz.

* Karnabahar pişirirken içine biraz süt koyarsanız hem kokusu gider hem de kar gibi beyaz olur.

* Sebzelerin pişirirken yeşil rengini korumasını istiyorsanız pişerken tencerenin kapağını zaman zaman açın.

* Soğan, sarımsak, lahana gibi sebzelerin kokularının gitmesi için içine biraz sirke koyarak pişirin.

* Taze ve yumuşak meyvelerden komposto yaparken şekerli suyu önceden kaynatın. Daha sonra meyvelerini atın bu onların parçalanmasını önleyecektir.

* Fırınınızdaki kötü kokuları gidermek için içene sirke dolu bir kap koyup fırını bir süre ısıtın. Kokular böylece kaybolacaktır.

* Gömlek yakalarındaki kirleri gidermek için makineye atmadan önce yakasına sabun sürün ve biraz beklettikten sonra makinede yıkayın.

* Pişirdiğiniz kek kalıptan çıkmıyorsa altına ıslak bir bez koyup bekletin.

* Zeytinyağı lekesini çıkarmak için bir parça ekmek içini üzerine sürtün.

* Etleri limon suyu ile pişirirseniz hem çabuk pişer hem de daha lezzetli olurlar.

* Ekmeğinizin küflenmemesi için bulunduğu yere biraz tuz koyunuz.

* Lahana kokusunu gidermek için elma kabuğunu pişen lahananın içine atın.

* Kurabiye ve bisküvilerinizin bayatlamaması için bulunduğu kabın içine biraz pirinç koyun.

* Portakallarınızı sıkmadan önce soğuk suda bekletirseniz daha çok su çıkacaktır.

* Sosislerinizin pişerken patlamaması için pişirmeden önce süte batırırsanız sosisleriniz patlamadan pişecektir.

* Haşlanan yumurtaların daha kolay soyulması için önce içine biraz tuz atın. Çıkardıktan sonrada soğuk suda bekletin.

* Börek üzerine sürmek için yumurtanız kalmadıysa yoğurt ve zeytinyağını karıştırıp sürün.

* Soğan soyarken gözlerinizin yanmaması için su dolu bir kap içine soyun, doğrayın.

* Pilavınızı tekrar ısıtırken içine bir kabın içinde kaymamış su koyun.

* Elinizdeki soğan ve sarımsak kokusunu gidermek için haşlanmış patates ile ovun.

* Çay ve kahve lekelerini karbonatla silerek çıkarabilisiniz.

* Mantarınızı sotelerken kapağını yarım açın. Hem suyunu bırakmaz hem de kararmaz.

* Dereotu ve maydanozlarını taze saklamak için temiz bir havluya sarıp naylon poşete koyunuz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3018
favori
like
share
gülfin Tarih: 05.09.2009 15:33
sağol yararlı paylaşım.!