Gecenin Yüreği - Ufuk Güldemir

Son güncelleme: 05.09.2009 14:56
  • Gecenin Yüreği kitap tanıtımı

    noimage

    Gecenin Yüreği
    Bir Gazetecinin Av Anıları
    Ufuk Güldemir

    Boyut Yayınları / Anı Kitap Dizisi

    Gazeteci Ufuk Güldemir'in hayatta iken yazdığı, resimlerini çektiği ancak basımını yetiştiremediği av hatıraları kitabı Gecenin Yüreği, ailesi tarafından hazırlanarak Boyut Yayıncılık tarafından yayınlandı.

    Mesleğinin yanı sıra, hobisine de ne kadar tutkuyla bağlı olan Ufuk Güldemir'in Gecenin Yüreği, kitabı hissederek okumanız için sayfaları çevirdikçe burnunuza gelen çam kokuları ile karşılaşıyorsunuz. Tıpkı gölgesinde oturup dinlenirken, huzur veren kokusunu içimize çektiğimiz çam ağaçlarını diken bahçıvanların çoktan hayattan çekip gittiğini hatırlatır gibi.
    Av teması, aslında Ufuk Güldemir'in söylemek istediklerinin sadece dış çerçevesini oluşturuyor. Bu yazılarda; insana, hayata ve hatta habere nasıl farklı gözlerle baktığının ipuçlarını bulacaksınız.

    Duygu dolu yazılarını, gazeteciliğe "foto muhabiri" olarak başlayan Ufuk Güldemir'in fotoğrafları süslüyor. Ya da yazılarının süslediği fotoğraflar...

    Son yıllardaki avlarının çoğuna eşlik eden, o'nun hayat ve avcılık arkadaşı eşi Gaya Güldemir, bu fotoğrafları tek tek seçerek kitaba yerleştirdi.
#05.09.2009 12:44 0 0 0
  • tesekkurler
#05.09.2009 14:56 0 0 0