Sivas ta Pacheco sorun oldu

Son güncelleme: 05.09.2009 14:15
  • Sivas'ta Pacheco sorun oldu!


    Sergio Pacheco'nun eşi kulübü adeta bombaladı, Sivasspor resmi sitede başkan Mecnun Otyakmaz imzalı açıklama yapmak zorunda kaldı!


    noimage




    Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, takımın 1,5 sezon formasını giyen Brezilyalı orta saha oyuncusu Sergio Pacheco Oliveira ile bir ilişkilerinin kalmadığını, bu oyuncunun sözleşmesini tek taraflı olarak fesh ettiklerini bildirdi.

    Otyakmaz, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, ''Bir medya kuruluşunda Sergio Pacheco ile ilgili olarak Sivassporumuzu zan altında bırakan haberin ve içerisindeki yazılanların Sivasspor ile uzaktan yakından ilgisi yoktur'' dedi.

    Sivasspor'un Sergio ile bir ilişkisinin kalmadığını, bu oyuncunun sözleşmesinin tek taraflı olarak fesh edildiğini bildiren Otyakmaz, şunları kaydetti:
    ''Sergio Pacheco, 1,5 yıl önce Sivasspor'a transfer edilmiştir. Ancak geçen süre içerisindeki takıma istenilen ölçüde faydalı olamamıştır. Sergio Pacheco tüm çağrılara rağmen sezon başı kamplarına katılmadığı gibi, bugüne kadar hiçbir idmanda da yer almayarak takım arkadaşlarını da yalnız bırakmıştır. Yönetim kurulumuz, teknik heyetin raporu doğrultusunda sözleşmeyi 28 Ağustos 2009 tarihinde tek taraflı olarak fesh etmiştir. Feshin ardından bu tür haberlerin çıkması Sivasspor camiasını üzmüştür. 1967 yılında kurulan ve bugüne kadar temiz bir maziye sahip olan Sivasspor, hiçbir futbolcusuyla ayrılırken üzüntülü ayrılmamıştır. Hiçbir sporcumuzun hakkı bugüne kadar yenmemiştir. Ayrıca sporcumuzun da bütün ödemeleri yapılmıştır. Sergio Pacheco'nun ailesinin beyanları kendilerini ilgilendirir, Sivasspor ile uzaktan yakından ilgisi yoktur.''

    -HABER NASILDI?-
    Yalanlama yapılan Fanatik Gazetesi'ndeki haber şu şekilde;

    'Yaktın bizi Sivas'
    Sergio Pacheco... Geçen yıl büyük umutlarla transfer edilmişti. Ancak kadroya giremedi. Yeni sezon öncesi Sambacı'nın Bakü'ye satıldığını açıklayan Yiğido'ya Bayan Pacheco'dan yalanlama geldi: Biz hâlâ Sivas'tayız.

    Sergio Pacheco de Oliveira...
    Geçtiğimiz sezon başında Sivasspor'a transfer olmuştu. Büyük umutlarda geldiği Sivas'ta kadroya girememiş ve yeni sezon öncesi de Azerbaycan'ın Bakü kulübüne transfer olduğu açıklanmıştı. Ancak Brezilyalı futbolcunun eşi Debora Pacheco, Fanatik'e çok çarpıcı açıklamalarda bulundu...

    İşte olay yaratacak sözler:
    "Sivasspor'dan açıklanan eşimin Azerbaycan takımı Bakü'ye satıldığı haberinin yalan olduğunu söylemek isterim. Bu haber yayınlandığı zaman biz Brezilya'da tatildeydik ve bu olaydan çok sonra haberimiz oldu. Kocam Hollanda'da NAC Breda ve Roda takımlarında oynadığı futbolla yıldızlaşmıştı. Bunun sonucunda da bir çok kulübün transfer listesine girmişti. Bunlardan birisi de Sivasspor'du... Teknik direktör Bülent Uygun, her transfer sezonunda onu Sivasspor'a transfer edebilmek için elinden geleni yapıyordu. Yenilediği teklifler sonunda iki oğlumuzla (Gabriel ve Levy) 2008 ocak ayında Sivas'a geldik ve eşim Sivasspor'la Mayıs 2011'e kadar sözleşme imzaladı."

    'Sebepsiz yere oynatılmadı'
    "Buraya geldiğimiz zaman yöneticiler tarafından çok iyi karşılandık. Aylar geçtikçe her şey değişmeye ve problemler su yüzüne çıkmaya başladı. Eşim önce sebepsiz yere yedek kalmaya daha sonra da maçları tribünden izlemeye başladı. Biz ailece dinimize çok bağlıyız. Eşim hiç bir zaman şikayet etmedi ve işini yapmaya devam etti. Antrenmanlarını aksatmadı. Antrenörü onu küçük düşürücü şakalar yapmasına rağmen hiç bir zaman hocasına ne kötü bir söz soylemiş ne de bir terbiyesizlik yapmıştır. Bunun dışında Sivasspor kontratta yazılan maddelere de riayet etmemiştir."

    'Tesislere girmesi yasaklandı'
    "Şimdi de kocamın tesislerde idman yapmasını yasakladılar. Buna rağmen kocam yine tesislere gitti. Diğer oyuncuların olmadığı saatlerde tek başına antreman yapması söylendi. Günlük hayatımızda kullandığımız arabayı elimizden aldılar. Kontratımızda yazan ve kullanmamız gereken arabamızı, 'bakıma götüreceğiz' bahanesiyle aldılar ve bir daha geri getirmediler. Çocuklarımı okula, hastaneye nasıl götüreyim"

    'Sivas'a güvenmiştik ama...'
    "Geçtiğimiz aralık ayında Sivas'ta oğlum İbrahim Josue dünyaya geldi. Eşim daha fazla çalışmalı. Çünkü artık ailemizde bir kişi daha var. Brezilya'da borçlarımız var. Hayalimiz olan kendime ait bir evi sonunda aldık. Şimdi bu borçlarla nasıl baş edeceğiz. Kulüpten iki yıllık kontratımız olduğu için kazanacağımız paraya güvenmiştik. Sivasspor'un 2009-2010 takım kadrosunda Sergio'nun ismi ve resmi yok. Bu haksızlıktır. Kocam bu takımın resmi bir çalışanıyken, biz Sivas'ta değilmişiz gibi davranıyolar. Ben Sergio'nun karısı olarak kendimi aşağılanmış, saygısızlığa ve haksızlığa uğramış hissediyorum. Her gün ağlamaktan bıktım artık. Evimize her gün telefon açıp, kontratı iptal etmemiz için baskı yapıyorlar. Bunu yapmamız için bize yapılan teklifler çok gülünç."
#05.09.2009 14:15 0 0 0