Ethan Hawke - Ethan Hawke Kimdir - Ethan Hawke Resimleri - Ethan Hawke Biyografisi - Ethan Hawke Hakkında

Ethan Green Hawke (d. 6 Kasım 1970, Austin, Teksas) Oscar adaylığı olan Amerikalı sinema oyuncusu, yönetmen ve senarist.



2004 yılında senarist olarak Before Sunset filmi ile En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar'a aday gösterilmiştir.2001 yılında ise Training Day filmi ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar'a aday olmuştur.
1998 yılında Uma Thurman ile evlenmiştir.Maya Ray (doğum:1998) ve Levon Roan (d:2002) adlarında iki çocukları vardır. Çift 2004 yılında ayrılmıştır.

Filmografi

Oyuncu olarak

1985 - Explorers
1989 - Dead Poets Society - Lion's Den - Dad
1991 - Mystery Date - White Fang
1992 - Waterland - A Midnight Clear
1993 - Rich in Love - Alive: The Miracle of the Andes
1994 - Reality Bites
1995 - Before Sunrise
1997 - Gattaca
1998 - The Newton Boys - Büyük Umutlar
1999 - Snow Falling on Cedars
2000 - Hamlet
2001 - Training Day - Tape - Waking Life
2004 - Before Sunset - Taking Lives
2005 - Lord of War - Assault on Precinct 13
2006 - Fast Food Nation - The Hottest State
2007 - Fashion Police
2008 - Daybreakers - Staten Island

Yönetmen olarak

1994 - Straight to One
2001 - Chelsea Walls
2006 - The Hottest State


Senarist olarak

2004 - Before Sunset
2006 - The Hottest State

Ethan Hawke Resimleri

[url]http://www.main-board.com/unluler/264915-ethan-hawke-resimleri.html[/url]

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 442
favori
like
share