Youtube paralı mı olacak

Son güncelleme: 05.09.2009 16:55
  • YouTube daha önce yapmadığını yapacak ve kullanıcılardan ücret alacak. Ama sandığınız gibi değil.


    YouTube, büyük film stüdyolarıyla görüşme halinde. Filmleri internet üzerinden kiralayarak streaming izletmek üzere bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

    Bu YouTube'un paralı olacağı anlamına mı geliyor? Hem evet, hem de hayır. Normal YouTube faaliyetleri, bu gelişmeden etkilenmeden film kiralama hizmeti sunulabilir. Elbette YouTube'dan bu konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadığını belirtmemiz gerekiyor.

    Dünyanın en büyük arama hizmetini sunan Google, YouTube'un da sahibi. Gelen haberlere göre Google, Lions Gate Entertainment Corp, Sony Pictures ve Warner Brothers ile yaptığı görüşmelerde online film kiralama üzerine konuştu.

    Bu kiralama hizmetinin ücret yönünden Netflix, Amazon.com ve Apple'ın iTunes hizmetine benzemesi muhtemel. Aynı hizmeti sunanların ortalama fiyatlarına bakılırsa ortaya çıkan tahmini kiralama ücreti 3.99 dolar oluyor.

    YouTube dünyanın bir numarası olsa da ücretsiz bir hizmet ve reklam gelirleri dev bant genişliği masraflarını karşılamıyor. Amatör videolar pek reklam geliri getirmiyor. Profesyonel yapım videolar, reklam verenlerin daha çok hoşuna gidiyor ve bu yüzden de YouTube profesyonel videolara yöneliyor.

    Reklamda ücretli içerik sağlayıcılar YouTube'un elini güçlendirse de YouTube reklamdan ziyade artık ücretli seyir sunmaya yöneliyor. Bu kiralama hizmetinin gelirleri YouTube'u zarardan kurtarıp, Google'ın kasasına ciddi rakamları akıtabilir.
#05.09.2009 16:55 0 0 0