Bedensel engellilerin envanteri çıkarılıyor

Son güncelleme: 06.09.2009 08:13
  • Beyşehir'de yaşayan bedensel engellilerin envanteri çıkarılıyor.


    Beyşehir Sakatlar Derneği, ilçe merkezi, belde ve köylerde yaşayan özürlü ve bedensel engelli vatandaşların tespit edilmesi için köy ve mahalle muhtarlıkları ile belediyelere resmi yazı gönderdi.

    Beyşehir Sakatlar Derneği Başkanı Nazmi Bahçeci, ilçede yaşayan bedensel engelli vatandaşların sayısının sağlıklı bir şekilde ortaya çıkarılabilmesi için bir dizi çalışma yürüttüklerini söyledi.

    Derneğin bundan sonra daha aktif bir şekilde faaliyet gösterip yörede yaşayan engellilerin sorunlarıyla ilgilenebilmesi için sağlıklı bir envanter çalışması yapılmasının gerekli olduğunu belirten Bahçeci, sivil toplum örgütü olarak ilçe merkezi, belde ve köylerdeki mahalle, köy muhtarlıkları ile belediyelere resmi bir yazı gönderdiklerini söyledi.

    Bedensel engellilerin sayısının tespitinin yanı sıra, yazıda gönderilen formla kimlik bilgisi, telefon numarası ve özürlülük çeşidi ve açıklanması gibi bilgilere ulaşılmaya çalışıldığını belirten Bahçeci, şunları kaydetti:

    ''Envanter çalışmaları kapsamında gönderdiğimiz yazıya Beyşehir'de bulunan 18 belediyeden 13'ü, 37 köy muhtarlığından 12'si, ilçe merkezindeki 12 mahalle muhtarlığından ise 4'ü cevap verdi. Gelen bu cevaplara göre elde edilen verilerin 13 beldemizde 261, 12 köyümüzde 57, 3 mahallemizde ise 9 olmak üzere toplam 327 engelli olduğu görülüyor. Ancak, dernek olarak ilçemizde 18 yaş üzerinde bedensel engelli vatandaşlarımızın sayısının bin 800'ler civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Bu konuda başlatılan envanter çalışmalarının sağlıklı bir şekilde tamamlanması ve sonuçlanması için yazımıza cevap gönderemeyen mahalle muhtarlıkları ile belediye başkanlıklarından bu konuda yardım ve destek bekliyoruz. Dernek olarak bu envanteri ortaya çıkardıktan sonra, bu vatandaşlarımızın sorunlarıyla daha yakından ilgilenebilmek ve sık sık bir araya gelebilmek için gayretlerimiz olacak.''
#06.09.2009 08:13 0 0 0