Büyük Usta Gibi Düşün - Alexander Kotov

Son güncelleme: 07.09.2009 14:29
  • Büyük Usta Gibi Düşün - Alexander Kotov kitap tanıtımı
    · Arduman Yayınları
    · Basım Tarihi : 09 - 2009
    · ISBN : 9786058935402
    · Sayfa Sayısı : 195
    · Çevirmen : Can Arduman

    noimage


    Kitap Hakkında

    Yıllar önce, bu kitabın İngilizce tercümesi olan Think Like a Grandmaster'ı alıp okuduğum zaman, kitabın içeriği beni çok etkilemiş ve oyun gücümü bence bir gömlek arttırmıştı. İlerleyen yıllarda, birçok kez Türkiye Şampiyonu oldum, Uluslararası Usta (İM) oldum, birçok turnuvada çeşitli başarılar elde ettim. İnsanın hayatında mihenk taşları vardır ya, işte bu kitapta benim için bir mihenk taşıydı.

    Bu kitapta bir büyükustanm nasıl düşündüğünü, nasıl analiz yaptığını, en iyi hamleyi nasıl bulmaya çalıştığını bütün bunları yaparken de düşüncelerinin nasıl kafasında şekillendiğini ve nelerin onun düşüncelerini etkilediğini öğreniyoruz. Ayrıca Kotov bu kitapta bize, satrançta oyuncunun kendisini geliştirebilmesi için son derece büyük bir önem taşıyan konumsal etkenleri de tüm detayları ile anlatıyor.

    Büyükusta Gibi Düşün, 20 yılı aşkın bir süredir, en çok satan satranç kitaplarından birisidir. Çok az sayıda kitabın satranç literatürü üzerinde Büyükusta Gibi Düşün kadar etkisi olmuştur. Hangi seviyede oyuncu olursa olsun, bu kitapta Kotov ona, nasıl düşüneceğini, ve oynadığından çok daha iyi nasıl oynayabileceğini anlatıyor ve örneklerle gösteriyor.

    IMCanArduman

    Kotov'un bu önemli eseri çağdaş satranç anlayışını tanımlamakla kalmamış, satrancın geçirdiği evrime şekil veren başyapıtlardan biri haline gelmiştir. Bundan dolayı bu klasiğin dilimize çevrilmemiş olması önemli bir eksiklikti. Umarım Türk satrancına önemli katkı sağlayabilecek bu eserin, gelecekte ülkemizde büyükustalar yetişmesinde de bir payı olur.

    FM Can Yurtseven

    Şöyle bir düşünün; çözümü, karar vermesi son derece zor, karmaşık bir sorunla karşı karşıyasınız. Önünüzde pek çok olasılık, pek çok tercih ve yol bulunmakta. Ancak bir türlü karar veremiyor ve bu arada çokça zaman da kaybediyorsunuz. Derken, zamanınızın tükendiğini farkediyor ve olabilecek yollardan, yapılabilecek tercihlerden en kötüsünü, sonuçlarını fazlaca gözden geçirmeden, sırf artık karar verebilmek adına yapıveriyorsunuz. "Kotov Sendromu" hayatta hepimizin sıklıkla karşılaşabildiği işte böylesi durumları tanımlıyor ama satranç için...
#07.09.2009 14:20 0 0 0
  • paylasimin icin tesekkurler
#07.09.2009 14:29 0 0 0