Malzemeler:

-400 gr. Krem peynir
-3/4 bardak toz şeker
-4 tatlı kaşığı mısır nişastası
-2 adet yumurta+1 yumurta sarısı
-1 su bardağı krema
-1 su bardağı kavun püresi
-1 paket yulaflı bisküvi
-60 gr tereyağı

Yapılışı:

Öncelikle cheesecake'in bisküvi tabanını hazırlıyoruz. Bisküvileri mutfak robotunda ya da döverek kırıntı haline getiriyoruz ve erittiğimiz tereyağı ile iyice karıştırıyoruz. Kalıbının kenarlarını fırça yardımıyla yağlayıp, tabanına pişirme kağıdı yerleştiriyoruz. (Ben 18 cm'lik kelepçeli kalıp kullandım, daha büyük kalıp kullanacaksanız, malzeme miktarını arttırabilirsiniz) Bisküvi karışımını kek kalıbının tabanına boşaltıp, her tarafta eşit yüksekliğe gelecek şekilde bastırıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz. Karıştırma kabımıza krem peyniri, mısır nişastası ve toz şekeri ekleyip mikser ile çırparak kalın bir krema kıvamına getiriyoruz ama çok fazla çırpmamaya özen gösteriyoruz. Yumurtaları ve yumurta sarısını birer birer bu karışımın içine ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Bu aşamada dikkat etmemiz gereken şey, yine çok fazla çırpmamak, aksi halde kekimizin üstünde pişerken çatlaklar oluşabilir. Son olarak kremayı ve kavun püresini bu karışıma ekleyip karıştırdıktan sonra kek kalıbının içindeki bisküvi tabanının üzerine döküyoruz. Önceden 175 derece ısıya getirdiğimiz fırında yaklaşık 10 dakika kadar pişirip, 10 dakika dolunca fırının ısısını 90 dereceye düşürüyoruz ve bu düşük ısıda yaklaşık 60-70 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz. Kekin tam ortası ıslak veya parlak değilse pişmiş demektir. Cheesecake'miz oda ısısına gelinceye kadar fırın kapağına tahta bir kaşık sıkıştırarak bekletiyoruz, sonra buzdolabına koyup, üstünü kapatmaksızın bir gece dinlendiriyoruz. Cheesecake ile ilgili bir püf noktada bekledikçe tadının yerleşip, lezzetinin artması. Afiyet olsun...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 420
favori
like
share