közlenmiş kırmızı biber turşusu nasıl yapılır



Malzemeler:

3 kg. Etli kırmızı biber.

1 su bardağı sirke.

1 su bardağı zeytin yağı.

2/3 çay bardağı toz şeker.

2/3 çay bardağı tuz.

3 baş sarımsak.

½ bağ maydanoz.

Yapılışı;

Biberler yıkanıp temizlendikten sonra tercihen kor ateşte, yoksa fırında kabukları soyulacak kadar közlenir. Kabukları soyulup içi temizlenen kırmızı biberler önce ikiye, istenirse dörde bölünür. (Kolay soymak için düzgün ve etli olması tavsiye edilir.)

Bir başka kapta sirke, yağ, tuz ve toz şeker karıştırılır. Maydanoz yaprakları ayıklanır, sarımsaklar soyularak 3 – 4 parçaya bölünür.

Ağzı geniş bir cam kavanoza kaşıkla biraz sirke sosundan konarak bir- iki kat biber dizilir. Üzerlerine biraz sosunuzdan, biraz sarımsak, bir iki yaprak maydanoz serpilir. Biberler bitene kadar aynı şekilde devam edilir. Son olarak kalan sos dökülerek kapakla arasına biraz zeytinyağı ile kapatıp kapak kapatılır. Serin bir yere kaldırılır. Bir hafta sonra yemeğe hazırdır. Pide fırınına da verebilirsiniz tepsiyle.En lezzetlisi kor ateşte közlemenin tadını vermiyor.

Not: Ölçüleri yapacağınız miktara göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. Ama biberler közlenince azalıyor bilginize..

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 18631
favori
like
share
Şayeste Tarih: 24.09.2010 13:46
Dayanamadım bu senede yapmaya karar verdim
7 kilo etli kırmızı biber aldım demin
Sari Menekse Tarih: 08.09.2009 23:44
Ben de ilk bu yil denedim ve gercekten cok güzel oluyor. Helede kahvaltilarda, ekmegin üzerine beyaz peynir ve biberi serdinmi of of of :78:
SU-PERISI Tarih: 08.09.2009 23:38
Bende yapıyorum çok nefis oluyor.Ben közledikten sonra biberleri sirkeye yatırtıp bir gün bekletiyorum daha sonra sirkeden çıkartıp kavanoza biberi bir kat koyup üzerine ince kıyılmış sarımsak ve maydonoz koyup tekrar biber koyup bu şekilde kavanozu doldurup üzerine zeytinyagı döküyorum.
Nehir Tarih: 08.09.2009 10:32
geleyim canım adresi ver
Şayeste Tarih: 08.09.2009 10:23
Gel haftasonu yapıcam canım..
Nehir Tarih: 08.09.2009 10:12
şimdi öyle güzel olur ki :78: canım çekti yaa :79:
Şayeste Tarih: 08.09.2009 10:09
Her sene yaparım..
Ve her sene o közleme ve soyma eziyetinden sonra seneye yapmama kararı alırım..

Bu sene de yapıcam

Salatası evet o da güzel olur.. Ama bu hazırda gibi oluyor.. Bir seefr uğraşıp birkaç ay yiyorsun.. Harika bir tat..
Sylar Tarih: 08.09.2009 10:03
Salatası güzel oluyor birde... Sarımsaklı yoğurtlu.

Görünce aklıma geldi. (: