Flok Alkantra Nubuk Kumaşlar

Son güncelleme: 08.09.2009 09:58
  • --------------------------------------------------------------------------------
    Sıvı Lekeler
    1. Emici bir kumaş parçası veya kağıt havlu yardımıyla kumaş üzerindeki sıvıyı (çay, kahve vs) tamamen kurulayın.
    2. Ilık sabunlu su hazırlayın ve köpürtün. Yumuşak bir bez parçasını hazırladığınız su ile hafif nemlendirin. Oluşan köpüğü bez ile alarak dairesel hareketlerle lekeyi temizleyin (sabunlu suyu direkt olarak lekeli bölgeye dökmeyin, üzerinde oluşan köpüğü kumaş üzerine tatbik edin) Temizleme için kullanacağınız bezin, pamuklanmayan ve renk vermeyen bir bez olmasına dikkat edin.
    3. Temizleme işlemi bittikten sonra kumaşı kurumaya bırakın. Kuruyan kumaşın havlarını, yumuşak bir fırça ile fırçalayarak veya elinizle hav yönüne paralel bir şekilde düzeltin.
    4. Temizleme işleminde alkol kullanmayın. Kumaş üzerine alkol veya kolonya döküldüğü takdirde hiç dokunmadan kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra leke kalırsa, yukarıda belirtildiği şekilde temizleyin.

    Kurumuş Lekeler

    1. Sünger veya yumuşak bir kumaş parçası yardımıyla lekeyi dairesel hareketlerle silerek temizleyin. Bu işlemi yaparken kumaşa zarar vermemeye dikkat edin. Lekeyi sert bir cisimle kazımayın. Kumaş üzerindeki kalıntıları yumuşak bir fırça veya bez kullanarak tamamen temizleyin.
    2. Kumaş üzerinde leke kalırsa, sıvı lekelere yapılan işlemi uygulayın. Çıkmayan lekeler için bu kılavuzun arkasında verilen temizleme önerilerini sırayla uygulayınız.
#08.09.2009 09:58 0 0 0