Antep Usulü Köfte - izmir köfte nasil yapilir - izmir köfte tarifi - antep usulü izmir köfte tarifi






MALZEMELER:


400 gr yağsız kıyma
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
tuz, karabiber
Haspir (=safran) haspir yoksa nane



YAPILIŞI:


Pirinci yıkayın, suyunu süzün ve bir kaseye alıp suyunu çekene kadar bekletin. Bekledikçe suyunu çekip pirincin renginin döndüğünü ve kuruduğunu göreceksiniz.


Kuruyan pirinci varsa rondoya alın ve toplu iğne başından biraz küçük tanecikler olana kadar çekin. Eğer rondo yoksa pirinci tezgaha alın, merdaneyle istediğimiz büyüklüğe gelene kadar ezin.


Kıymayı, ezilmiş pirinci, tuzu ve karabiberi bir kaba alıp 10 dakika yoğurun. Hamur kıvamına gelmesi gerekiyor.


Sonra elinizi ıslatarak hamurdan kabuklu fındık büyüklüğünde parçalar koparın yuvarlayın. 2 kaşık un serptiğiniz tepsiye atın. Arada sırada tepsiyi sallayın ki köfteler yapışmasın.


Bir tencereye köftelerin pişeceği kadar su koyun kaynatın, köfteleri suya alın.


Önce harlı sonra kısık ateşte köfteleri 25-30 dakika pişirin. Sürenin sonunda haşlanmış nohutuda ilave edin.


Yoğurdu ve yumurtayı iyice çırpın, yemeğin suyundan alarak karıştırın ve yoğurdun ılımasını sağlayın.


Yoğurdu tencereye alın ve karıştırarak kaynatın. Kaynayınca yemeği ocaktan alın. Tuzunu ayarlayın.


Üzerine ısıtılmış yağ-haspir (safran) karımı dökün ve yemeği servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1339
favori
like
share
RoSe_SüM Tarih: 08.09.2009 14:51
offf harika yaa..:76: