Ankaragücü'nden TFF ye cevap

Son güncelleme: 08.09.2009 16:58
  • Ankaragücü'nden TFF'ye cevap!


    Ankaragücü Yönetim Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun kulübe gönderdiği ihtarname ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı..


    noimage




    Açıklamada, sarı-lacivertli kulübün 30 Ağustos 2009 tarihinde yaptığı Olağanüstü Genel Kurul'un ardından, Türkiye Futbol Federasyonu'nun kulübe gönderdiği ihtarnameyle Ankaraspor A.Ş ile Ankaragücü arasında ortaya çıkan ilişkinin sportif rekabeti engelleyici nitelikte olduğunun ve bu durumun da TFF Statüsü'nün 18 ve 76. maddeleriyle Kulüp Tescil Talimatı'nın 17. Maddesine aykırı olduğunun ifade edildiği hatırlatıldı.

    Ankaragücü'nün hiçbir şekilde sportif rekabeti engelleyici ve futbolun marka değerine zarar verici bir anlayışın parçası olmadığının ve olmayacağının belirtildiği basın açıklamasında, şu görüşlere yer verildi:
    ''Kulübümüz, TFF'nin bu konudaki genel politikasının da destekçisi olmaya devam edecektir. Öte yandan kulübümüze gönderilen ihtarnamede bahse konu madde hükümleri çok açık ve net olup, kulübümüzün genel kurul toplantısında alınan kararlarla maddelerde belirtilen türden bir ihlalin ortaya çıkması söz konusu bile değildir. Spor kamuoyunda o ya da bu sebepten oluşan yanlış bir algı neticesinde gelişen süreç ''birleşme söylentisi''ne dönüşmüştür. Görülen odur ki, TFF de bu algının etkisiyle bizce telafisi mümkün olmayan kararlar alma yolundadır.

    Turkcell Süper Lig'de uzun yıllardır mücadele veren ve 100 yıllık geçmişe sahip kulübümüzün bağlı olduğu federasyon tarafından yeterli düzeyde diyalog sağlanmadan, ihtiyaç duyulan incelemeler gerçekleştirilmeden ve gerekli açıklığı göstermeden göndermiş olduğu ihtarname, tarafımızca çok üzücü bulunmuştur.
    Bununla beraber ihtarnamedeki belirsizlikleri ortadan kaldırmak ve sorunları futbol ailesinin bilinçli fertleri olarak çözüm odaklı bir anlayışla çözümleyebilmek amacıyla anılan ihtarnamede var olmayan ve anlaşılmayan hususları öğrenebilmek amacıyla bugün cevap vermekteyiz.

    Cevap yazımızda;
    -İddia edilen ihlalin tam olarak ne olduğu,
    -Hangi talimat hükmünün hangi suretle ihlal edildiği,
    -İhlalin tespit edildiği varsayılan maddi delillerin neler olduğu,
    -Genel kurul kararlarının, ancak başka bir genel kurulla değiştirilebileceği ve hukuken bunun için en az 21 günlük bir süreye ihtiyaç olduğu bilinirken, yeni bir genel kurulun nasıl 3 günde toplanabileceği,
    -Federasyon ve kurullarının her türlü kararına karşı Tahkim Kurulu yolu açıkken ve talimatta itiraz için 7 günlük süre belirlenmişken, bu sürenin neden daraltıldığı sorulmuş, var olduğu iddia edilen bu ihlallerin ortadan kaldırılması için nasıl bir yol izlenmesi gerektiğinin belirlenmesi için federasyon temsilcileriyle biraraya gelerek sorunu kalıcı ve futbolun değerlerine uygun olarak çözümlemek istediğimizi belirtmiş durumdayız.

    Bu nedenle de Türk futbolunun üst kuruluşu olan ve futbol ile ilgili her türlü düzenlemeyi yapma yetkisine sahip Türkiye Futbol Federasyonu ile karşılıklı görüşmeler yaparak, futbolun uluslararası ve ulusal mevzuatına uygun bir şekilde kalıcı çözüm arayışımızın federasyon tarafından reddedilmeyeceği inancındayız.

    Hatta gerek görülürse ilgili düzenlemelerin kaynağını hazırlayan FIFA'nın bu konudaki uzmanlarının da katılımı sağlanarak, futbolun sorunlarının futbol ailesi içinde iyi niyet ve karşılıklı güven anlayışı içinde çözümlenmesini talep etmekteyiz.

    Türkiye Futbol Federasyonu, kendisine bağlı kulüplere hamilik yaparak, onları futbol düzenlemelerine uygun olarak nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirir ve kamu vicdanını tatmin etme kaygısını taşırken, kulüplerimizi de mağdur etmeyen bir yol izleyeceğinden şüphemiz olmadığı gibi, görev yapmakta olan yöneticilerin vicdanları ile hukuk nosyonuna sahip yetkililerin tarihi sorumlulukları gereği bu açık hukuk ihlaline ve mağduriyetine izin vermeyeceklerine eminiz.
    Kamuoyuna saygı ile duyurulur.''
#08.09.2009 16:57 0 0 0
  • zaten bu sezon birlesmeleri gündemde idi bence birleşeceklerdi aslinda

    sonra dorduncu bitiren izmir takımı karsıyaka da lige çikacakti

    o zmn daha güzel olurdu neden derseniz eğer

    taraftar futbolda olmazsa olmazlardan
#08.09.2009 16:58 0 0 0