Fırında bamya tarifi - Fırında bamya nasıl yapılır - Fırında bamyanın yapılışı

Malzemeler

500 gr bamya
250 gr kuşbaşı et
4 tane domates
2 tane sivri biber
1 tane soğan
1 tane limon
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
tuz, karabiber

Yapılışı

Tencereye, doğradığımız soğan, bir yemek kaşığı yağla birlikte konur, soğanlar kavrulur. Etler doğranıp soğanın üstüne konur ve kavrulmaya devam edilir. Bamyalar ayıklanıp, yıkanır. Tepsinin altına kavurduğumuz etler yayılır, üzerine bamyalar serilir, en üstü doğradığımız biber ve domateslerle kaplanır. Bir kasede salçalar, limon suyu, tuz, bir bardak su ile karıştırılıp bamyaların üzerine dökülür.
200 dercede önceden ısıtılmış fırında üstü aluminyum folyo ile kaplı olarak 20 dk pişirilir, sonra üstündeki aluminyum folyo alınarak 20 dk daha pişirilir. Fırından çıkarıp yanına yaptığınız pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1460
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 03.05.2010 11:56
Paylaşımınız için teşekkürler...