Yoğurlu kabak salatası tarifi - Yoğurlu kabak salatasının yapılışı - Yoğurlu kabak salatası nasıl yapılır

Malzemeler

2 tane kabak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dilim bayat ekmek
1 büyük bardak süzme yoğurt
4, 5 tane sarımsak
yarım demet dereotu
tuz

üzeri için

2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

Yapılışı

Kabakları yıkayıp, blenderden geçirelim. Tavaya 1 yemek kaşığı yağımızı koyalım,tuzunu atıp kabaklar yumuşayıncaya kadar soteleyelim. Bayat ekmekleri ufalayalım, diğer bir kapta sarımsak ve yoğurduğumuzu karıştıralım. Ekmek içlerini, yoğurdu, kabağa ilve edin ve karıştırın. Kabağı servis tabağına alın. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağımızı koyup kızınca biberleri atalım, kabağımızın üzerine gezdirelim. Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 356
favori
like
share