Yalnızlığın Cümleleri

Son güncelleme: 10.09.2009 19:06


  • noimage

    Yazmadığım bir hikaye var. O da yalnızlığın hikayesi.

    Bazen, yollarda onunla yan yana yürüyoruz. Bazen de evimizde samimi bir şekilde onunla oturuyoruz. Öyle bir an geliyor; bizi bizden alıverip garip duygulara götürüyor. Bir türlü istediğimiz ve beklediğimiz soruların cevapları bir araya gelmiyor.
    Gecenin karanlığı ya da gündüzün aydınlığı fark etmiyor. Usul usul, yavaşça geliyor ve bir anda yalnızlığın esiri olarak garip bir dünyanın içinde buluveriyoruz kendimizi.
    O andan itibaren dilin tutulur, yüreğin konuşur. Hayalinde yaşadığın her şeyin, bir anda anlamsızlaştığını fark edersin. Bir boşluğa bakar gibi gözlerini bir yere odaklarsın ve oraya dakikalarca; belki saatlerce bakarsın.
    Orada görebildiklerin senin yapmak isteyipte yapamadıklarından ve yaşayamadıklarından öteye gitmez. Dalarsın. Ve hatta yalnızlığın uykusuna dalarsın.
    Sınırları olmayan yalnızlığının içinde, kendine küçük bir dünya yaratırsın. Yaşayamadıklarını, yapamadıklarını bu dünyaya sığdırırsın.
    O andan itibaren yalnızlığın karanlığında kaybolursun. Sonra içini bir hüzün kaplar; göz kapaklarını yavaşça kaparsın. Orada gördüklerine inanamazsın. Aniden bir ürperti, titreme gelir içine; yalnızlığın karanlığından silkelensen de kurtulamazsın.
    Duyguların ve düşüncelerin karmakarışıktır. Bir türlü gelmez düşündüklerin bir araya. Yalnızlık bedenini ayırır bedeninden. Yüreğinin ta içine girer sana hissettirmeden.
    Yanıp yanıp küle dönecek olan duyguların, yıkılan hayallerinle birlikte gittikçe açılır mesafe; kurtulamazsın.
    İzin vermez kaçıp kurtulmana nasır bağlar yüreğin zamanla yalnızlığa; yine de alışamazsın.
    Ufacık, küçücük bir yer açılsın istersin ve bir an önce oraya gitmeyi beklersin. Sevgiye, mutluluğa hasret kalmış bir yürekle yalnızlıkta çırpınır durursun.
    Birisi gelsin istersin. Dokunsun, sımsıcak elleriyle yüreğini okşasın; sevgi sözleriyle mutluluk versin istersin.
    Beklediğin kişi, beklediğin olay gelmez bir türlü. Ne saatler engeldir buna, nede mesafeler. O andan itibaren anlarsın; yalnızlık ebediyete kadar seninle.


    Yazan : Melodi AKÇAY

#09.09.2009 23:25 0 0 0
  • yüreğine sağlık..
#10.09.2009 19:03 0 0 0
  • "Beklediğin kişi, beklediğin olay gelmez bir türlü. "

    Herkesin beklediği yanında olsun..
    Yüreğine sağlık canım..
#10.09.2009 19:06 0 0 0