baharatların sağlığımız için faydaları - sık kullandığımız baharatların faydaları - baharatların vücuda faydası

Yemeklere lezzet vermek için kullandığımız baharatların sağlığımız için de faydalı olduğunu biliyor muydunuz? En sık kullandığımız baharatlar ve faydaları.

KEKİK

Bedeni kuvvetlendirir.
Hazmı kolaylaştırır.
Kalp çarpıntısını keser.
Bağırsak iltihaplarını iyileştirir.
Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardım eder.
Kandaki şeker miktarını azaltır.
Lezzet arttırıcı yönlerinin yanı sıra sağlığa da çok yararlı bir bitkidir. 40-50 gr. kadarı 1 lt. suda haşlanıp ara sıra bir çorba kaşığı içilirse mide sularını arttırır, iştah açar.
Hazmı hareketlendirir, kolaylaştırır.
İçine kekik atılmış, vücudun dayanabileceği sıcaklılıktaki su ile yapılan banyo romatizma ağrılarına çok iyi gelir.
Kekik çay gibi, içildiğinde göğsü yumuşatmak, öksürüğü kesmek, sinirleri yatıştırmak gibi değerli niteliklere sahiptir.

KARABİBER

Karabiber, az miktarda yemekle birlikte alındığında hem iştah açar, hem hazmı tanzim eder.
Ev ilacı olarak, karabiber ıhlamura karıştırılıp içilirse mide sancılarını kesmekle bire birdir.
Yalnız tahriş edici olduğundan az miktarda kullanılması şarttır.

NANE

İştah açar.
Hazmı kolaylaştırır.
Mide ve bağırsak gazını giderir.
İshali önler.
Ateşi düşürür.
İyileşmeyi çabuklaştırır.
Uykusuzluk, sıkıntı ve yorgunluğu giderir.
Grip, soğuk algınlığı ve nezleye iyi gelir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 459
favori
like
share