Uyu Çocuk

Son güncelleme: 10.09.2009 19:14
  • Olmadık düşünceye esir, uykuya teslimiyetten uzak... Gramajı dünyanınkinden daha ağır olan başımı yastıktan kaldırdığım bir gece! Yorganın ağırlığına dayanamayacak kadar zayıf düşen bedenimden... Hissetmekten yoksun kalması için sürekli koma halinde tuttuğum kalbimden... Ve hatırlamaktan uzak durması için uyu emrine boğduğum aklımdan eksilen nikotini tamamlamak için, evimin balkonunu yatağımdan fazla kullandığım zamanların içindeyim. Ne yana baksam ondan ve gidişinden yapılma bir top ateş! Tükürük yağmurlarında söndüremediğim bu ateşi, gözyaşıyla sulamaya çalışan bir adamın çaresizliğinden başka hiçbir şeye sahip değilim! Kanayan yaramın üzerine bastırdığım iki elimin yetersizliğine inat, günceme düşürdüğüm üç beş satırdı tesellim:

    Bak şimdi Gittin!
    Koca bir sensizlik bana senden kalacak. Oyduğun ceplerinden düşürdüğün gençliğim, koynuma doldurduğun yalnızlığım olacak! Sen olmayacak... Ben olmayacak... Hayali neye yarar; BİZ gerçek olmayacak!

    Bak şimdi Düştün!
    Savrulan yapraklar hep seni anlatacak. Harflerini kalbime sapladığın heceler, yüklemsiz ömrümün öznesinde duracak. Kalk olmayacak... Koş olmayacak... Uçurum neye yarar; TUT Gerçek olmayacak!

    Bak şimdi Kaçtın!
    Korkusuz korkaklar ismini haykıracak. Topuklarında vuran yüreğimin sesleri, kulaklarımda çalan son şarkımız olacak. Çal olmayacak... Dur olmayacak... Vurduğu neye yarar; KALP Gerçek olmayacak!

    Bak şimdi Sustun!
    Birazdan geriye hatıralar kalacak. Faili meçhule terk edilen gençliğin, kaybolan neşenin katili sen olacak! Ömer olmayacak... ''1234'' Olmayacak... Mecnun, Leyla neye yarar; AŞK gerçek olmayacak!

    Gırtlağını üç parmağımın arasına alıp hiç durmadan sıkıştırdığım kalemimi, masayla sayfa arasındaki çizgiye terkederken, beyaz kağıtlara eklediğim biçime sokulmuş siyahlıkların, ne için ardarda dizildiğini hatırlayışlarımda başlayan ölüm kalım savaşım... Ve ben! Her gece 'TEKER'lenen acımasız tarihimi 'RÜR'lere kavuşturur kavuşturmaz, oyuncakları elinden alınmış bir çocuk tutsaklığıyla yatağıma dönüyorum. Derken yine yorgan, derken yine yastık! Gözlerimin tavana haykırdığı aydınlıktan geriye, korkuları içinde sakladığım karanlık! Ve hiçimden sesler: Uyu .......

    ''SAAD NAS''
#10.09.2009 07:46 0 0 0
  • Emeğine Sağlık
#10.09.2009 11:15 0 0 0
  • Bak şimdi Sustun!
    Birazdan geriye hatıralar kalacak. Faili meçhule terk edilen gençliğin, kaybolan neşenin katili sen olacak! Ömer olmayacak... ''1234'' Olmayacak... Mecnun, Leyla neye yarar; AŞK gerçek olmayacak!


    ________Emeğinize sağlık...
#10.09.2009 12:21 0 0 0
  • yüreğine sağlık..
#10.09.2009 19:14 0 0 0