havuç mezesi tarifi - havuçlu meze nasıl yapılır



Malzemeler:

# 2 havuç
# 2 su bardağı yoğurt
# 1 çay bardağı mayonez
# 2 diş sarımsak
# Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
# Tuz, kırmızı pulbiber

Hazırlanışı:

* Havuçları temizleyip rendeleyin. 1 kaşık rendelenmiş havucu ayırın.
Diğer havuçları azcık zeytin yağında 1-2 dakika kavurun.Sarımsakları soyup ezin. Bir kapta yoğurt, mayonez, ceviz içi, sarımsak, kavurduğunuz ve soğuyan havuç ve tuzu karıştırıp servis tabağına alın.

* Kırmızı pulbiber ve ayırdığınız rendelenmiş havucu üzerine serpip servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1265
favori
like
share