Ülkücü PKK'lı Omuz Omuza

Son güncelleme: 05.01.2010 19:11

  • Kürt açılımıyla birlikte Türkiye kritik bir dönemece girdi. Bu yoldan artık dönüş yok. Ancak bu yolda yürümek o kadar kolay değil. MHP'nin, CHP'nin bağrışmalarını ve DTP'nin ortamı geren açıklamalarını bir kenara bırakırsak; 'illegal girişimlerle' de boğuşmak zorundayız. Nitekim hemen şer odakları harekete geçti. Peş peşe gelen şehit haberleri ve naylon örgütlerin, derin PKK'nın ve 'milliyetçi cephenin sürülen tarlasında yetişen taşeronların' uyandırılması bunu gösteriyor.

    Demokratik açılım konusunda ne gibi engellerle karşı karşıya olduğumuzu anlamak için Başbakan Erdoğan'ın, 4 Eylül'deki tarihi ve anlamlı açıklamalarına bakmamız lazım. Ne diyor Erdoğan? "Nereye el atsan bakıyorsun, karşısında statüko var... Size adım attırmıyorlar. Engelliyorlar. Şaşarsınız. Hayırdır!. Ne oluyor? Hepsini konuşamıyorsunuz ki. Ya siz başbakansınız, nasıl konuşamazsınız? Evet, konuşamıyoruz ama konuşacağımız günler de gelecek, onu da söyleyeyim. 'Sakın dokunma yanarsın. Elini taşın altına sokma, risk alma diyorlar. biz bu yola çıktık, bedeli neyse bunu ödemek suretiyle bu yola devam edeceğiz." Erdoğan'ın bu mesaj niteliğindeki sözleri üzerinde çokça düşünmemiz lazım. Çünkü bizim bilmediğimiz bazı şeyleri, 'istihbari' bilgi olarak alan Erdoğan'ın bildiğinden kuşkum yok.

    Açılım tartışmaları yaklaşık 50. gününü doldururken, son günlerde açılımı sekteye uğratacak olaylar cereyan ediyor.

    Güya Ramazan'a saygıdan ateşkes ilan eden PKK, kalleşçe saldırıyor. En kutsal hak olan insanın yaşama hakkına kastedenlerin neye saygısı olabilir ki?

    PKK, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın tüm yurtta coşkuyla kutlandığı bir günde, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, Mehmetçiğe pusu kurarak 4 askerimizi şehit etti. Açılım sürecine böylece ilk darbe indirilmiş oldu. Ancak devletin zirvesinden kararlılık mesajı geldi.

    Sözde eylemsizlik kararı aldığını söyleyen hain örgüt, 5 Eylül'de Hakkari'de yol çalışması yapan iş makinelerine bombalı saldırı düzenledi. Bununla yetinmeyen PKK, Diyarbakır'da döşediği mayınla bir vatandaşın canına kastetti.

    8 Eylül'de de Eruh ve Çukurca'da 8 asker şehit verdik. Bu acı haberlerden sonra 'açılım bitti mi' tartışması başlarken, Erdoğan bu çıkışı yapmak gereksinimi duydu: "Şunu çok açık net ifade etmek istiyorum; güvenlik güçlerimize, askerimize sıkılan bu kurşunlar hiçbir zaman bizim 72 milyon vatan evladının birliğine beraberliğine yönelik başlattığımız ve sürdürmekte olduğumuz bu süreci engellemeyecektir. birlik projemizi aynı kararlılıkla devam ettireceğiz."

    Birileri bu süreci biran önce bitirme telaşında. Erdoğan bundan dolayı bu açıklamaları yapmak zorunda hissediyor kendini. Dün de boş durmayan PKK'nın araziye döşediği mayınların infilak etmesi sonucu 2 askerimiz şehit oldu, 8 askerimiz de yaralandı.

    Bunlar açılımın konuşulduğu bugünlerde PKK'nın gerçekleştirdiği eylemler. Şimdi de şehirdeki hareketlenmeye, uyandırılan taşeron örgütlere gelelim.

    İstihbarat birimlerinin açılımı sabote etmek üzere birçok örgütün devreye gireceğini bildiğini ve bunu başta Erdoğan olmak üzere ilgili yerlere tedbir alınması için ilettiği konuşuluyor. Nitekim bu bilgiyi doğrularcasına emniyet güçleri, büyük olayların önüne iki önemli operasyonla geçti, yeni eylemler konusunda 81 ilin valisini uyardı.

    Polis, iddianamede 'Ergenekon'un taşeron örgütleri' arasında gösterilen MLKP'ye 8 ilde operasyon düzenledi. Başta örgütün yönetici kadrosu olmak üzere çok sayıda kişi gözaltına alındı. Öğrendiğimiz kadarıyla örgüt suikast ve bombalı eylem hazırlığındaymış. Polis baskınlarla eylemlerin önüne geçti. Yine ilginç bir ayrıntı, örgüt yeni bir isimle eylem yapacaktı. Ergenekon süreciyle iyice deşifre olan örgütün böyle bir karar alması da oldukça manidar. İkinci Ergenekon iddianamesinde Ergenekon'un MLKP'yi Gazi olaylarında kullandığı yazıyor. Yine ETÖ'nün kilit ismi Yarbay Dönmez'de ele geçirilen bombalarla MLKP'nin kullandığı bombaların aynı kafilede olduğu saptanmıştı.

    Polisin baskınlarıyla büyük bir darbe alan MLKP örgütünün kongre belgelerinde yapılan incelemelerde, örgütün Türk-Kürt çatışması çıkartmayı planladığı tespit edildi. Ne tesadüf değil mi? Tam da açılımın konuşulduğu bu günlerde.

    Iğdır'da da Kürt açılımını sabote etmek amacıyla Kürt işadamı ve siyasetçilere suikast planlayan 'ülkücü suikast timi'ne polis baskın düzenledi. Taraf'ın haberine göre, operasyonda Iğdır Ülkü Ocakları Başkanı Mücahit Yalçın ile Melekli Beldesi eski Ülkü Ocakları Başkanı Turan Çevik ve oğlu Kamil Çevik gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda Kürt işadamları ile bazı siyasetçilerin adlarının yazılı olduğu 'ölüm listesi' bulundu. Operasyonu Ergenekon kapsamında Ocak ayında gözaltına alınan ve Veli Küçük'e yakın olan Zafer Ağrıdağ'a yönelik teknik takip tetiklemiş. Kayıplara karışan Zafer Ağrıdağ aranıyor. Zafer Ağrıdağ, 2000'de Veli Küçük'ün yanında askerlik yapmış. 31 Ocak 2009'da evinde yapılan aramalarda Veli Küçük'ü övdüğü günlükler bulunmuştu.

    'Ülkenin efendileri' açılımı bitirmek için düğmeye basar da PKK'nın şehir yapılanması KCK, namı diğer derin PKK durur mu? Nitekim onlar da Öcalan'ın yol haritasının açıklanmamasını bahane ederek eyleme geçme kararı almışlar. Emniyet, KCK'nın yandaşlarını harekete geçirerek çatışmaya zemin hazırlayacağı yönünde 81 ilin valisini uyarmış.

    Bütün bu olayları tesadüf deyip geçemeyiz. En azından Erdoğan'ın 'şimdilik konuşamıyoruz' diyerek bir şeyler anlatmaya çalışması ve PKK'nın hain saldırılarından sonra bir şeylerin önüne geçmeye yönelik açıklamaları bize bir şeyler anlatıyor sanırım.

    Ama bu yoldan dönüş yok. Zaten amaçları bizi bu yoldan caydırmak. Bu oyunlara gelmemeliyiz. Hep birlikte cesurca bu olayların üstesinden gelmeliyiz. Yoksa birilerinin oyuncağı olmaya devam ederiz ve istedikleri zaman bizimle oynarlar


    Erol METİN
    aktifhaber


    *******************************


    'İki Öfkeli Adam'



    Ortalıkta "iki öfkeli adam" var.. Bağırıyor, çağırıyor ortalığı toza dumana katıyorlar.


    Bağırıp çağırmadan başka bir şey de gelmiyor ellerinden.


    Yaptıkları tek şey "Ülke bölünüyor" diye bağırıp-çağırmak ve kendilerini kaldırıp-kaldırıp yerden-yere vurmak!


    Geçmişte yapamadıkları gibi bu gün de daha fazla kan dökülmesinden başka bir çözüm öneremiyorlar.



    ***


    Hadi "iki öfkeliden" birini anladık., bu millet ona iktidar olma şansı vermedi... bu yüzden o hep bir "Deniz" gibi azgın ve hırçın!


    Peki diğer "Devlet"-lü'ye ne oluyor?


    Bir zamanlar bu memlekette başbakan yardımcılığı bile yapmadı mı o?


    Asılması gerekiyorsa asmalı, kesilmesi gerekiyorsa kesmeli değil miydi?


    Hem o asmak istemişti de, ip mi bulamamıştı?


    Kendileri, "ülkeyi böldürtmeden", ABD veya AB'yi bu işe hiç karıştırtmadan bu işi neden çözmemiş-ler?



    Bu günkü hükümetin çözüm çabalarını beğenmediği için bağırıp-böğürenler kendileri iktidar olduklarında bu işi niye halletmemişler?



    Yoksa bu PKK probleminin hiç çözülmemesi mi gerekiyor onlar açısından?


    Sürekli olarak terör sorununun yaşanması ve hergün memleket evlatlarının şehit haberlerinin gelmesi birilerinin işine mi geliyor yoksa?


    Kan ve gözyaşı ile beslenemeye alışmış birileri mi var ortalıkta yoksa?



    ***


    Hem PKK örgütünün başı yakalandığında bu "iki öfkeliden" birisi o zamanaın hükümetinde Başbakan Yardımcısı değil miydi?


    Şiğmdi başımıza "Boz-kurt" kesilen bu kişi PKK örgüt başını ipten kurtaran yasalar çıktığında "kuzu" gibi sus-pus oturan değil miydi?


    "Bizim öfkeli" adam değil bu günlerde yaptığı gibi ortalığı toza-dumana katmak kuzu-kuzu oturmuyor muydu o günlerde?


    Amerika "Apo'yu paketleyip bize verdiğinde", tam da o sıralarda "idam cezası kaldırıldığında" PKK'nın başı İmralı'da "bakıma alındığında" dut yemiş bülbülk gibi oturan o değil miydi?


    Şimdilerin "öfkeli kahramanının" o günlerde sesinin pek çıkmamasının nedenlerinden birisi de Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzlularının olduğu 28 Şubat (askeri vesayet dönemi) sürecinde "akcalı ihalaler" olmasıun sakın.



    İktidar ortağı olduğu dönemde memlekette 50 milyar dolarlık hırsızlık ve yolsuzluklar yapılırken Apo'yu asmak istemişti de ip mi bulamamıştı "bizim öfkeli".



    ***


    İki öfkeliden birisine "bizim öfkeli" diyorum çünkü o bizim mahallenin çocuğu. Veya biz onu öyle biliyoruz. Veya öyleymiş gibi aldatılıyoruz.


    Bu gün hükümetin terör sorununu çözme çabalarını ABD projesi olarak görenler, ABD paketleyerek onlara veridiği Apo'yu asmayıp İmralı adasında beslemek konusunda ABD ve AB ile anlaşmamış mıydı?



    Madem anlaşmamışlardı neden alel acele idam cezası kaldırılmıştı?


    "Bizim öfkeli", idam cezasını kaldırarak Apo'yu İmralı'da beslemeye alan hükümetin ortağı iken neden bu günkü gibi bağırığ-çağırmıyordu?



    ***

    Bırakın ucuz kahramanlık rolleri kesmeyi devletlüler!


    Millet yemiyor artık bu bağırıp-böğürme numaralarını. Millet sizi hiç de samimi bulmuyor.


    Erdoğan bir sonraki seçimde en fazla oyu MHP'li analardan alırsa şaşırmayın.


    "Öfkeli adamlar" "PKK sorunuma dokundurtmam" derken başbakan Erdoğan, ama doğru ama yanlış, bir şeyler yapmaya çalışıyor.


    Başbakanın ve hükümetin çabaları hem cephede savaşan askere hem de ana-babalara bir ümit kaynağı olmuştur.


    "İki öfkeli" adamdan birini bilmem ama diğerine oy veren analar evlatlarının ölmesini değil geri dönmesini ve yaşamasını istiyor.


    "PKK sorunuma dokundurtmam" diyen "iki öfkeli adam", ise yirmi beş yıldır olduğu gibi daha on binlerce gencin ölmesini mi istiyor?


    Cemal SAYGILI
    aktifhaber
#11.09.2009 02:18 0 0 0
  • ikiside bu açılımdan rahatsız.çünkü biliyorlar ki onların sonu.
    eğer bu açılım çok güzel bir şekilde işlerse mhp ve pkk nın nin sonu olacak.
    chp bilmem ama chp yine ayakta kalır.
#11.09.2009 16:30 0 0 0
  • Doğrudur TARAF gazetesini taraf olarak seçenler yakında yanıldığını anlayacaklar.Her dönemde böyle bir gecede oluşturulan ve tek amacı korkudan beslenip kendilerine korku imparatorluğu kuran gazeteler olmuştur.TARAF gazetesini referans olarak kabul edenler yarın anlayacaklarki TARAF gazetesiyle Telavivde yayın yapan gazetenin mali kaynağı aynı.İnşallah birilerinin o zaman ar damarı çatlamaz.Dervizin zikri neyse fikride odur.Bu ülkede ayakta kalmak istiyorsan TÜRKLÜĞE söv devlete söv Türkiye için çalışanları aşağıla sonra git Orhan pamuk gibi dönmelere ödül verildi diye gururlan,Birgün bu ve bunun gibiler kendi kan ve göz yaşlarında boğulacaklar ama iş işten geçmiş olacak.Hele durun Şu Şerefli TÜRK milleti bir derin uykusundan uyansın.Türkiyenin bütünlüğünden yana kim davır alıyorsa nekadar dönme hain ve kanı bozuk varsa üzerine çullanıyor.Halen daha bir açılım salatası tutturu7lmuş gidiyor.Namuslu dürüst olan doğruyu söylesin Bu ülkede Kürtler ne istedide alamadı veya ne istedine olamadı.Bunu yazarkende kimseyi aşağılamadım herkes haddini bilecek.Ben geçmişi kürtlüğe dayanan bir Türk vatandaşı olarak benim hakkımda karar verme yetkisini kimsede göremiyorum.Önce herkes kanını tahlil ettirecek.Öyle veya böyle bu vatanı seven herkesi Allaha emanet ediyorum.
#11.09.2009 17:00 0 0 0
  • mhp=pkk :D
#18.09.2009 10:07 0 0 0
  • yani pes doğrusu burda öle seyler yazmişinizki mhp=pkk demisiniz bunu diyen insan ve böyle düşünen insanlar sedece günümüzde türkiye de olduğu gibi halkı toplumu birbirine düşüren insanlardir pkk nın chp yle ilişkisi var diğer solcu partilerle ilişkisi var bunu ispatlarıyla gördük veli küçük buna en büyük örnek kemal kılıctar oğlu örnek ama mhpnin pkkyla ilşkisini nerde gördünüzde böle yazdiniz mhp akpye acılım yapti die bairinca vatan haini teröristleri otobüsün üzerinde getiren basbakan haklı sizden ricam yazın elestirinizi yapın ama elinizi vicdanınıza koyun ve bir sehit anasinin o görüntüleri izleince neler hissettiğini anlamaya calişin böle mhp=pkk chp=pkk veya akp=pkk demek kara calmaktır kara calmak kimseye yakısmaz..
#27.12.2009 14:19 0 0 0
  • pkk hep bi oyun içinde
#29.12.2009 15:20 0 0 0
  • Hem PKK örgütünün başı yakalandığında bu "iki öfkeliden" birisi o zamanaın hükümetinde Başbakan Yardımcısı değil miydi?

    Hem o asmak istemişti de, ip mi bulamamıştı?

    Evet öyledydi nedense o cesareti kendilerinde bulamadilar pisirik kaldilar
    o siralarda cok yogundular
    kamu bankalarini hortumlamakla mesguldüler
#29.12.2009 21:01 0 0 0
  • Başbakanımız gerekli şeyleri söylemiştir. o nediyorsa doğrudur diyen biriydi.. :D
#29.12.2009 21:11 0 0 0
  • Hem PKK örgütünün başı yakalandığında bu "iki öfkeliden" birisi o zamanaın hükümetinde Başbakan Yardımcısı değil miydi?

    Hem o asmak istemişti de, ip mi bulamamıştı?

    Mahkemeleri istemişti alamamıştı.
#29.12.2009 22:40 0 0 0
  • Hayırdır nedense son günlerde MHP ve ülkücülerin üzerine epey çullananlar olmuş.Yoksa bölünmenin karşısındaki tek engel oldukları içinmi böyle zorlanıyorsunuz.Birilerinin yal yemiş ağızlarına aldanarak hiçbir Türk vatandaşı PKK ile birlik ve omuz omuza olmaz.
#30.12.2009 10:47 0 0 0
  • Bu gün kimler pkk ile omuz omuza alenen belli ama hangi gözle baktığınız önemli
#03.01.2010 17:18 0 0 0
  • Pkk nın dostu ABD ve AKP hükümetidir onları bu kadar çoşturan AKP dir Bakın emekli Olan Jitemci Bir Üst düzey yetkiilisi ne diyor

    BİZ DİYOR ZAMANINDA MURAT KARAYILAN VE PKK NIN BİR ÇOK ÜST DÜZEY YÖNETİCİSİNİ ELE GEÇİRDİK BİZE ÜSTLERİMİZDEN EMİR GELDİ ONLARI SERBEST BIRAKIN DİYE BİZDE BIRAKTIK İSTESEK PKK YI BİTİRİRDİK AMA ÜSTÜMÜZDEKİLER BUNA İZİN VERMEDİ HATTA BİZE 500 KALASNİKOF SİLAHI VERDİLER PKK YA BİZ TESLİM ETTİK BU SİLAHLARI PKK LI BİRİ ASKERİN ÖNÜNDEN ELİNİ KOLUNU SALLIYA SALLIYA GEÇİYORDU KİMSE BİŞE YAPAMIYORDU
    yani isteseler Ole bir Hain Kalles Örgüt kalmaz
#05.01.2010 19:11 0 0 0