Göğsünüz nasıl olursa olsun sizin havanız yerinde olsun

Son güncelleme: 12.09.2009 03:52
  • Genelgeçer kuraldır; büyük göğüslü kadınlar 'büyüklüğünden', küçük göğüslü kadınlar 'küçüklüğünden' şikayet eder. Kimi sarkık ve yumuşak olmasından rahatsızdır, kimi de farklı boyutlarda olmasından... Kadınların göğüsleriyle derdi hiç bitmez. Tüm şikayetlerini genelde sutyenle kamufle etmeye çalışırlar. Daha cesaretli olanlar da estetik yaptırmaya koşarlar. Cosmopolitan dergisi estetik öncesi, kadınların sorunlarına çare aradı. İşte en çok şikayet edilen durumlar ve çözümler...

    Sarkık ve yumuşaksa destekli sutyen takın
    Göğüslerin doğal hali yumuşak ve biraz da sarkıktır. Ama sizinkilerin gerçekten çok yumuşak olduğunu düşünüyorsanız, göğüslerinizde fazla yağ birikmiş olabilir. Emzirmek, kilo kaybı ve doğru sutyen kullanmamak, sarkmayı hızlandırır. Ayarlanabilir askıları ve alttan desteği olan sutyenler, göğüslerinizdeki ağırlığı taşımaya yardımcı olur.

    Huni olanlara balenli sutyen
    Aynen yüz ve vücutta olduğu gibi, göğüslerin de birçok değişik şekli vardır ve sahip olduğunuz göğüs şeklini değiştirmek için yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur. Ama doğru sutyen kullanarak, daha iyi görünmelerini sağlayabilirsiniz. Kalıplı ve şekilli bir sutyen giyerek, göğüslerinizin şeklinin farklı görünmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle balenli sutyenler, huni şeklinde olan göğüslerinizi daha yuvarlak gösterecektir.

    "Kaşınıyorsa nemlendirici
    Göğüslerim çok kaşınıyor" diyorsanız, çözüm basit! Duştan sonra vücut losyonu sürmek, cildinizi nemlendirir ve cildin kuru olmasından kaynaklanan kaşıntıyı önler. Vücudunuzun doğal nemini alan kumaşlardan uzak durmalısınız. Ama ciltte kaşıntı ve kızarıklık, bir alerjinin belirtileri de olabilir. Kullandığınız deterjan ve sabunu değiştirebilirsiniz.

    Kahve yumru yapabilir
    Bütün göğüslerde yumrular vardır ve özellikle kist oluşumuna duyarlı göğüsler adet öncesi dönemde şişer ve ağrı oluşabilir. Kafein vücutta su tuttuğu için adet öncesi kahve içmeyi azaltarak, şişkinliklere engel olabilirsiniz. Adet döneminde şişkinlik geçmezse doktora gidin.
#11.09.2009 21:40 0 0 0
  • Paylaşım İçin SaqoL cnm
#12.09.2009 03:52 0 0 0