Kış aylarında güzel görünme kılavuzu

Son güncelleme: 14.09.2009 12:51
  • Kış aylarında seksi görünme kılavuzu!
    Kış aylarında seksapaliteniz sönmesin! Cosmopolitan dergisi kendini yorgun ve bakımsız hisseden kadınlara seksi olmanın püf noktalarını verdi: Cildinize soğuk süt ve pudra uygulayın..

    Cildiniz forma girsin
    1- Kuru ciltle savaşmak için ilk adım; nem seviyesini korumaktır. İşe, gliserin içeren bir vücut şampuanı kullanmakla başlayabilirsiniz. Gliserin; tenin ihtiyacı olan nemi hapsetmeye yönelik bir kimyasaldır. Nemli cildin üzerinde oluşturduğu koruyucu bariyer sayesinde kuruluk probleminden kurtulabilirsiniz. Unutmayın; kalıp sabunlar, nemini kaybetmiş cildinizi iyice tahriş edebilecek olan sodyum lauril sülfat isimli temizleyici bir madde içerir.

    2- Vücudunuza sık sık peeling uygulamayı ihmal etmeyin! Peeling yapmak, cildi kurutuyor gibi gelse de ölü derilerden kurtulmanızı sağlar. Bu işlemin ardından uyguladığınız her ürün cildinize derinlemesine etki eder. En iyi peeling uygulama şekli ise su kullanmadan, hafifçe ovuştularak yapılandır. Ürünün içindeki minik partikülleri cildinize sürtürek, pul pul olan kuru deriyi cildinizden kolayca atabilirsiniz. Böylece cildiniz daha sağlıklı görünecektir.

    3- Yemek yaparken kullandığınız margarinden bile yoğun olan kremler cildinizi yumuşatmaya yetmiyorsa, daha iyi bir ürüne ihtiyacınız var demektir. O zaman formülünde seramid bulunan vücut nemlendiricilerini tercih etmelisiniz. Seramidler; nemi hapsetmeyi hedefleyen, cildin koruyucu tabakasını oluşturan lipidlerdir. Böyle bir nemlendiriciyi vücudunuza günde bir kez uygulamanız yeterli olacaktır. Üstelik cildinizde aşırı bir yağlanma da olmayacaktır.

    noimage 4- Cildiniz pul pul dökülüyorsa, bir parça yüz havlusunu buz gibi soğuk sütün içine batırıp çıkartın. Bu havluyu 10 dakika boyunca yüzünüzün üzerinde tutun. Soğuk sütteki doğal lipidler cildi nemlendirirken, içeriğindeki laktik asit kızarıklığı giderir, lekeleri azaltır.

    Egzotik çiçek kokabilirsiniz
    Yazlık kokuları özlüyor olabilirsiniz ancak yılın bu zamanı tropikal meyveler gibi kokmak da istemezsiniz. Bu yüzden kendinize kışaylarına uygun bir parfüm seçmelisiniz. Portakal ve şeftali gibi kokanlimoni aromalar; çam ve sandal ağacı notalarına sahip odunsu kokular; iris, orkide ve yasemin kokan egzotik çiçekler, kış mevsiminde size uygun olacaktır.

    Seksi bir öneri
    Duştan sonra kokulu bir vücut yağı uygulayın, bu kuruyan bölgelere iyi gelir.

    Derin bakışlar için
    Siyah ve kahverengi bir göz kalemini parmaklarınızla dağıtın. Abartıya kaçmadan gözlerinize bir derinlik katabilirsiniz. Şeffaf renkli bir maskara uygulayabilirsiniz.
#11.09.2009 21:44 0 0 0
  • Paylaşım İçin SaqoL cnm
#12.09.2009 03:52 0 0 0
  • tabi kış geliyo artık..:)
#14.09.2009 12:51 0 0 0