Alışkanlıklar ve diğer yönleri

Son güncelleme: 12.09.2009 16:09

  • noimage

    Her şey alışkanlık değil midir? İnsanları da tanıdıkça ya sever, ya da nefret edersin. Gün gelir en çok sevdiğin kişi bile, bir anda düşmanın oluvermiştir. Sevmediğin, nefret ettiğini sandığın kişide, en iyi dosttun oluvermiştir. İşte! Bizleri bu konuma getiren alışkanlık ve yanılgıdır.
    Alışkanlık bazen sıradanlıktır. Vazgeçilmezlikler arasındadır ve vazgeçilmez sanılır. Hava şartları nasıl olursa olsun, hayatının akışında neler olursa olsun, yapmak istediğini muhakkak yaptırır sana. Yağmur, çamur, kar, rüzgar dinlemeden, halin ne olursa olsun, seni ulaşmak istediğin noktaya ulaştırır. Çünkü, tutku gibi, seni ele geçirmiştir bir kere.
    Alışkanlık, bazen mecburiyettir de. İnsanı mecbur kılar. Beni bırakma der gibi, sarsar ruhunu. Sevmediğin bir şeylere de, zamanla alışmak zorunda bırakır seni. Bence alışkanlık anlamında; birazda olsa bencillik barındırır. İstemediğin bir şeyi yapmaya zorlayabilir. Hatta, daha da aşırıya götürebilir seni.

    Alışkanlık, güzel bir duygu gibi hissedilse de, bir anda yalnızlığı ve hüznü bırakıp gidiverir içimizde. Öyle bir an gelir ki, sevmediklerinin yokluğunda aratabilir kendini, tıpkı sevdiklerinin yokluğunda arattığı gibi. Sevmediğini sandığın kişilere karşı, yokluklarında saklı kalan duygularını aniden çıkarıverir karşına. Bir anda pişmanlığa sürükler seni. Vicdan muhakemesi yaptırır. Kendi kendine, seni sorgulatmak zorunda bırakır. Neden, niçinleri içinden çıkartmaz.
    Alışkanlık anlamında; iyi ve kötü olan her şeyi barındırır. Başta tutku olmak üzere, bağımlılık duygusunu, özlem, sevgi, pişmanlık, başarı, yalnızlığa, kalabalıklara, yediğimiz içtiğimiz şeylere ve kötü şeylere alıştırır.
    Örneğin; yıllarca başarıya ulaşmış, alışmış bir kişi, bir gün başarısız olduğunda sudan çıkmış balığa dönüverir.
    Örneğin; alışkanlık paraya alıştırır. Daha sonrada para bulmak için, her türlü kötü alışkanlıkları salar bünyene.

    Alışkanlık, elini uzattığın an onu tutabileceğin kadar yakın olmalıdır sana. Alışkanlık, sevmekle ve istemekle doğru orantılıdır. İstediğin her şeye karşı, tekrar tekrar bağımlı kılar seni.
    Alışkanlık sevmekten daha zordur derler. Nereye kadar doğruluk payı vardır bilemem.
#11.09.2009 22:22 0 0 0
  • TşkLer ..
#12.09.2009 16:09 0 0 0