Haug, Pizzonia'ya hala kızgın

Son güncelleme: 28.09.2005 11:16
  • Mercedes patronu Norbert Haug, Pizzonia'nın Spa'da Montoya'ya çarpması nedeniyle kaybettikleri 8 puandan dolayı takımlar şampiyonasının oldukça zorlu geçtiğini belirtti.

    Montoya, Belçika Grand Prix'sinde yarışın bitimine 4 tur kala bir tur geriden yarışa devam eden Pizzonia'yı geçmeye çalışırken onunla çarpışmış ve böylece muhtemel ikinciliğini kaybetmişti. Bu olay için Williams pilotu Antonio Pizzonia'ya 8000 Euro para cezası verilmişti.

    Cezayı hafif bulan ve karara tepki gösteren Haug "Bu olay bizim markalar şampiyonasını kaybetmemize neden olabilir ve bunun cezası 8000 euro olamaz. Verilen ceza çok gülünç. Pizzonia'ya daha iyi bir ceza verilmeliydi. Ayrıca yarışan Nick Heidfeld olsaydı, tüm bunlar yaşanmazdı" şeklinde konuştu.

    Aynı şekilde Montoya, ikinci gittiği Türkiye Grand Prix'sinde de buna benzer bir olay yaşamıştı. Bu kez 3 tur geriden giden Jordan pilotu Monteiro ile çarpışan Montoya, yine de yarışa devam edip üçüncü sırayı almıştı. Bunun yanı sıra Juan Pablo Montoya, ikinci gittiği Kanada Grand Prix'sinde pit alanındaki kırmızı ışığı ihlal ederek diskalifiye olmuştu. Tüm bunlara rağmen McLaren, Alonso'nun şampiyonluğunu ilan ettiği Brezilya Grand Prix'sinde duble yaparak Renault'nun iki puan önüne geçmeyi başardı.
#27.09.2005 23:27 0 0 0
  • mercedes bu sene cok sanssizliklar yasadi
#28.09.2005 11:16 0 0 0