Darçınlı şokoladlı peçenye
5 x/q kərə yağı
1 stəkan ÅŸəkər kirÅŸanı
1 ədəd limon qabığı
2 ədəd sürtgəсdən keçirilmiÅŸ portaÄŸal qabığı
3 ədəd yumurta sarısı
1,5 stəkan un
1 ç/q qabartma tozu
2 ç/q darçın
1 d/q (desert qaşığı) hindqozu
1 stəkan çəkilmiÅŸ fındıq
Duz
Üstü üçün: 2 paket aсı ÅŸokolad
2 x/q qaşığı ÅŸəkər kirÅŸanı
Kərə yağı, ÅŸəkər kirÅŸanı, sürtgəсdən keçirilmiÅŸ limon və portaÄŸal qabıqlarını mikserlə çalın, üzərinə yumurta sarılarını əlavə edin. ƏlənmiÅŸ un, qabartma tozu, darçın, hindqozu və duzu bir qabda qarışdırın. Alınan kütləni yavaÅŸ-yavaÅŸ kərə yaÄŸlı qarışığa tökün, fındıqları da əlavə edib qarışdırın. Alınmış xəmiri folqaya büküb 1 saat soyuducuda saxlayın. Soyuducudan çıxarıb yayın və yumru formalarda kəsin. Kəsdiyiniz hissələrin yarısının üstündə kiçik deÅŸiklər açın. Tavanı yaÄŸlayıb kağız salın, üstünə peçenyeləri düzüb yarım saat soyuducuda saxlayın. Sonra160 dərəcə qızdırılmış sobada 15 dəqiqə biÅŸirin. Soyuduqdan sonra ÅŸokoladı əridib deÅŸiksiz peçenyelərin üzərinə sürtün, deÅŸikli peçenyeləri üstünə qoyun, əridilmiÅŸ ÅŸokolad və ÅŸəkər kirÅŸanı ilə bəzəyin.
Kakoslu keks
3 yumurta
1 stəkan qatıq
1 stəkan bitki yağı
1 qabartma tozu
1 vanil
1,5 stəkan ÅŸəkər tozu
3 stəkan un
3 x/q kakao
Böyük qabda yaÄŸ, ÅŸəkər, yumurta və qatığı qarışdırın. Üzərinə un, qabartma tozu, vanil tökün. Bunları qarışdıraraq keks xəmiri hazırlayın. BaÅŸqa bir qaba kakaonu töküb üstünə xəmirdən iki xörək qaşığı əlavə edin və qarışdırın. YaÄŸlanmış yumru keks qəlibinə əvvəlcə sadə xəmirin yarısını, üstünə kakaolu xəmiri, sonra qalan sadə xəmiri töküb 150 dərəcə qızdırılmış sobada 45 dəqiqə biÅŸirin.