vücut direncini güçlendiren besinler - vücut direncini dogal yollarla güçlendirmek - Soğuk Algınlığını Önleyen Formül

Geçiş mevsimlerinde havaların bir ısınıp bir soğuması birçok nezle, grip vakasıyla karşılaşmamıza sebep oluyor. Kendinizi ve sevdiklerinizi korumak için vücut direncini doğal yollarla güçlendirmenin yollarını sizlerle paylaşıyoruz. Beslenme uzmanlarına göre her gün her gün 2- 3 porsiyon sebze ve 3- 4 adet meyve tüketmek vücudu bomba gibi yapıyor.
Besinlerin, hayatımız için küçük fakat önemli rolleri bulunuyor. Sabah yapılan bir kahvaltı ile gün içindeki vücut direnci artırılabiliyor veya öğleden sonra alınan ara atıştırmaların kaliteli besinlerden oluşması (meyve, peynirli sandviç, süt veya kuru meyveler, ceviz, badem) akşam saatlerine kadar birikecek yorgunluğu önleyebiliyor.

Uzmanlar, “kış aylarında, özellikle lahanagiller, brokoli, mandalina, portakal, greyfurt, limon gibi kış sebze ve meyvelerini tercih edin” diyor.

Vücut Direncini Azaltan Yiyecekler
Vücut direncini artıran besinlerin yanı sıra vücut direncini kıran, hastalıklara neden olan besinlerin de bulunuyor. Bu tip besinlerin yüksek enerji içerikli veya kafein ağırlıklı olabileceğini besinler ve diyetler şöyle detaylandırılıyor:

Kızarmış besinler, cipsler, şekerlemeler, hamurlu ve şerbetli tatlılar, asitli içecekler (Kola türevi içecekler) böbrekleri negatif etkiler ve mineral emilimini bozar.

Kafein; kahve (günde iki fincandan fazla alınmamalı)ve çay (unutmayın yeşil çayda bile kafein vardır)

Sadece protein ağırlıklı beslenme ve protein ağırlıklı, kızarmış ürünler almak vücut direncini negatif etkiler, kas ve su kaybına neden olur.

Alkol tüketimi, vücut direnci için özellikle önemli olan vitamin ve mineral emilimini azaltır. Haftada 2 kadeh kırmızı şarabı aşmamalısınız.

Konserve ve işlenmiş gıdalardan uzak durulmalı.

Düzensiz uyku yemek düzenini negatif etkiler özellikle gece yemeleri artar ve metabolizma bozulur.

Yemek Pişirirken Tuz Koymayın
Uzmanlar, pişirme işleminin besinlerdeki antioksidanları negatif etkilediğini, bu nedenle meyve ve sebzeleri buharda pişirmenin daha sağlıklı olduğunu belirtirken, sebzeleri kaynatma süresinin daha kısa olması için sebzeleri önceden kaynamış olan suya atmak gerektiğini sözlerine ekliyor.

Sebzeleri pişirirken içinde bulunan potasyumun ve C vitamininin azalmasına neden olan tuzun kullanılmaması gerektiği de uzmanlar tarafından vurgulanıyor.
Soğuk Algınlığını Önleyen Formül

Enfeksiyondan korunmak için aşağıdaki günlük beslenme planını uygulayabilirsiniz:
Kalkış: Ilık su ve kuru erik Sabah kahvaltısı: 1 bardak az yağlı süt içine 2 kaşık yulaf, yarım muz ve 5-6 çiğ badem

Ara: Greyfurt-yeşil elma ve portakal suyu

Öğle: Mercimek çorbası veya nohutlu - cevizli salata, yanında çavdar ekmeği ve ayran
İkindi: Kuru erik veya yaban mersini

Ara: Kefir veya soya sütü
Akşam yemeği: Somon balığı ve bol yeşillikli salata (limonlu-z.yağlı) Yatmadan 1saat önce: 1 portakal, kivi.

Yorgunluğa Karşı Reçete
Kalkış: Ilık su ve kuru erik.
Sabah kahvaltısı: Çavdar ekmeği yumurta ve portakal suyu.

Ara: Kuru erik veya kuru üzüm. Ögle: 150 gr et, veya ızgara balık, bulgur.

İkindi: Taze sıkılmış nar suyu. Ara: Çavdar ekmeğine beyaz peynirli tost.
Akşam yemeği: 1 kase mercimek çorbası, ıspanak yemeği, limonlu salata. Yatmadan önce: 1 bardak süt veya az yağlı yoğurt.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 5767
favori
like
share