Lotoda 6 Bilmenin Sırrı

Son güncelleme: 16.09.2009 11:54
  • İllüzyonist Derren Brown Lotoda 6 Bilmenin Sırrını Açıkladı - Loto - Loto Tahminleri

    noimage

    Geçtiğimiz hafta İngiltere'de gerçekleşen loto çekiminde 6 rakamı bilen illüzyonist Derren Brown, sırrını açıkladı.

    İngiltere'de çarşamba günlü loto çekilişi öncesinde çıkacak 6 rakamı bilerek herkesi şaşırtan illüzyonist Derren Brown, söz verdiği gibi önceki akşam sırrını açıkladı.

    Çarşamba günkü çekiliş öncesinde Brown, "2, 11, 23, 28, 35 ve 39" rakamlarının çıkacağını bilmişti. Brown şöyle açıkladı: "Çekiliş öncesinde 24 kişilik bir panel oluşturduk. Her katılımcıdan, her rakam çekilişi için birer öngörüde bulunmasını istedim. Sonra her çekiliş için yazılan rakamları toplayıp 24'e böldüm." Ancak ne matematikçiler, ne de izleyiciler ikna oldu.

    Oxford'da Matematik Profesörü olan Roger Health Brown, Brown'ın buluşunu desteklemeyen açıklamalarda bulunarak "Matematiksel olarak bunu bilmesi bir saçmalık. Bu yaptığı blöf sadece" dedi.

    Cambridge Üniversitesi'nden Profesör David Spielgelhalter de "İkramiye çekilişini bilmekle bir ineğin ağırlığını bilmek arasında dağlar kadar fark var. Bu, tahmin edilemeyecek bir şeydir" şeklinde konuştu.

    Twitter eleştirmenlerinden de Darren Borwn'a olumsuz yorumlar geldi. Yapılan eleştiriler daha çok onun kafa karıştırıcı bir yöntemle izleyenleri ikna yoluna gitmesi ve dürüst olmamasıydı.


#16.09.2009 11:54 0 0 0