Revani tarifi - revani tatlisi- revani tatlisi nasil yapilir - elmali revani tarifi

[COLOR=MediumTurquoise]



[COLOR=MediumTurquoise]
[COLOR=MediumTurquoise]
[COLOR=MediumTurquoise]
[COLOR=MediumTurquoise]MALZEMELER:


[COLOR=MediumTurquoise]3 tane yumurta
[COLOR=MediumTurquoise]1 su bardağı toz şeker
[COLOR=MediumTurquoise]1 su bardağı irmik
[COLOR=MediumTurquoise]1 su bardağı un
[COLOR=MediumTurquoise]1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
[COLOR=MediumTurquoise]50 gram eritilmiş tereyağı
[COLOR=MediumTurquoise]1′er paket kabartma tozu ve vanilya
[COLOR=MediumTurquoise]1 silme tatlı kaşığı tarçın
[COLOR=MediumTurquoise]2 tane elma

[COLOR=MediumTurquoise]Şerbeti İçin:


[COLOR=MediumTurquoise]3 su bardağı toz şeker
[COLOR=MediumTurquoise]3 su bardağı su
[COLOR=MediumTurquoise]1/4 limon suyu rendesi

[COLOR=MediumTurquoise]YAPILIŞI:


[COLOR=MediumTurquoise]Şerbet için su ve şekeri karıştırıp kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 7-8 dakika daha kaynatın ve limon suyunu sıkarak ocaktan alıp ılımaya bırakın
[COLOR=MediumTurquoise]Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın.
[COLOR=MediumTurquoise]Elma ve tarçın hariç tüm malzemeyi katarak tekrar çırpın.
[COLOR=MediumTurquoise]Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin, tarçınla beraber hamura katıp tahta kaşıkla karıştırın.
[COLOR=MediumTurquoise]Yağlanmış kalıba hamura döküp 180 dereceli önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
[COLOR=MediumTurquoise]Hamur ılıyınca dilimleyip ılık şerbeti dökün. Şerbetini çekince servis edin.

[COLOR=MediumTurquoise]Not: Bardak 200 gr lık.
[COLOR=MediumTurquoise]



[COLOR=MediumTurquoise]

[COLOR=MediumTurquoise]Yesilkivi'den alinti

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1709
favori
like
share
Şayeste Tarih: 17.09.2009 10:09
Nasıl bir tat çıkar acaba ortaya..
Emeğine sağlık.. Denemeli