Malzemeler

1 çay bardağı arpa şehriye
5 bardak tavuk suyu veya et suyu
1,5 bardak yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı un

Yapılışı

Şehriyeler 5 bardak tavuk suyu ile ateşe konur. ( Tavuk suyu yerine bir bulyonu kaynayan çorbanın içine atabiliriz)
Şehriyeler yumuşayınca biraz tuz atılır. Diğer tarafta yoğurt bir çukur kaba boşaltılır, içine bir yumurta kırılır, 1 tatlı kaşığı un konur. Yoğurt pürüzsüz oluncaya kadar çırpılır. Kaynayan çorba suyundan alıp yoğurdun üzerine dökülür, yoğurt ılık oluncaya kadar çorbanın suyu ile karıştırılır Sonra yoğurt çorbanın içine dökülür ve karıştırlır. Bir taşım kaynadıktan sonra altı kapatılır. Bir tavada yağ kızdırılır içine karabiber ve nane konur. Çorbanın üzerine gezdirilerek dökülür.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 543
favori
like
share