Dikey Geçiş Sınavına Göre Ek Yerleştirme

Son güncelleme: 17.09.2009 12:01
  • DGS Ek Yerleştirme - Dikey Geçiş Ek Yerleştirme - Lisans Ek YerleştirmeANKARA - YÖK, meslek yüksekokulu öğrencilerinin üniversitelerin lisans programlarına yerleşebilmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarına göre üniversitelere ''ek yerleştirme'' kararı aldı.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, YÖK konuya ilişkin hazırladığı yönetmelik taslağını Başbakanlığa gönderdi.
    YÖK yetkilileri, mevcut yönetmelikte Dikey Geçiş Sınavı göre yapılan yerleştirme sonucunda üniversitelerde boş kalan kontenjanlara ek yerleştirmenin mümkün olmadığını belirterek, yönetmeliğin bu hükmünün değiştirildiğini bildirdi.
    Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarına göre ek yerleştirme yapılabileceğine ilişkin yönetmelik değişikliği taslağının Başbakanlığa gönderildiğini belirten yetkililer, bu uygulamayla meslek yüksekokulu öğrencilerinin teşvik edilmesinin amaçlandığını dile getirdi.
    Yetkililer, Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarına göre ek yerleştirme uygulamasının bu yıl başlayacağını kaydetti.
    Dikey geçiş için halen devlet üniversitelerinde 112, vakıf üniversitelerinde 600, KKTC'deki üniversitelerde de 1302 boş kontenjan bulunuyor. Dikey geçiş için toplam 10 bin 431 kontenjan ayrılmıştı.
    Dikey Geçiş Sınavı'na, meslek yüksekokulları ile Açıköğretim ön lisans programlarını başarıyla tamamlayan mezunlar katılabiliyor. Bu sınavı kazanan öğrenciler, örgün öğretim lisans programlarına dikey geçiş yapabiliyor
#17.09.2009 12:01 0 0 0