Et Döner Tarifi - Et Döner Hazırlanışı - Evde Et Döner


Malzemeler:

Yarım kilogram bonfilelik et,
1 kahve fincanı sıvıyağ,
yeterince tuz,
istediğiniz oranda karabiber.

Hazırlanışı:

Buzluğa koyduğumuz bonfile eti, bıçak ile kolayca keseceğimiz duruma geldiğinde çıkartalım. Dolaptan alarak, döner yaprakları gibi ince dilimler halinde keselim. Tuzunu ve karabiberini ilave ederek karıştıralım. Uygun büyüklükte ve yayvan bir tavaya sıvıyağı koyarak kızdıralım. Doğradığımız bonfileyi ağır ateşte. tavanın ağzı kapalı olarak kavurup sıcak servis yapalım.


Malzemeler:

1 kg. biftek
1 kg kıyma
1 fincan soğan suyu
tuz
karabiber.

Hazırlanışı
1 kg. biftek iyice ezilerek inceltilir. Streç yayılmış tepsiye bir sıra biftek yerleştirilir. Kıyma soğan suyu, tuz ve karabiberle yoğrulur. Hazırlanan harç bifteklerin üzerine yayılır. Tekrar bir sıra biftek ve bütün malzeme bitene kadar bu işlem yapılır. Sonra hazırlanan bu karışım rulo yapılıp streçe sarılarak buzluğa sokulur. Donma işlemi başlayınca rulo keskin bir bıçak ile tıraşlanarak teflon tavada pişirilir. Pilav veya püre ile servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2337
favori
like
share