Pancar Turşusu Malzemeleri - Pancar Turşusu Yapılışı
Malzeme :
2-3 kg. kırmızı pancar,
2 baş sarımsak,
tuz.
kafi miktar sirke.
Yapılışı:
1- Pancarları iyice yıkayınız.
2- Pancarları, üzerini örtecek kadar suyla ateşe koyunuz.
3- Pancarlar yumuşayıncaya kadar haşlayınız.
4- Suyunu süzüp pancarlar soğuyunca kabuklarını soyup istediğiniz şekilde dilimlere kesiniz, (bütün yarım 1/4 daire olmak üzere).
5- Bir kavanoza dilimleri yerleştiriniz.
6- Sarımsakları soyup döğünüz.
7- Sirkeye tuzu ve sarımsakları ilave edip karıştırınız. (1 lt. sirke için 10 gr. tuz).
8- Pancarlara bu sirkeyi üzerine bir parmak geçecek kadar koyunuz.
9- Kavanozun kapağını kapatıp 5-10 gün bekleyiniz. Bu süre içerisinde turşu olmuş demektir.