Turşu Yapımı

Son güncelleme: 18.09.2009 13:24
  • Pancar Turşusu Malzemeleri - Pancar Turşusu Yapılışı
    Malzeme :

    2-3 kg. kırmızı pancar,
    2 baş sarımsak,
    tuz.
    kafi miktar sirke.

    Yapılışı:

    1- Pancarları iyice yıkayınız.
    2- Pancarları, üzerini örtecek kadar suyla ateşe koyunuz.
    3- Pancarlar yumuşayıncaya kadar haşlayınız.
    4- Suyunu süzüp pancarlar soğuyunca kabuklarını soyup istediğiniz şekilde dilimlere kesiniz, (bütün yarım 1/4 daire olmak üzere).
    5- Bir kavanoza dilimleri yerleştiriniz.
    6- Sarımsakları soyup döğünüz.
    7- Sirkeye tuzu ve sarımsakları ilave edip karıştırınız. (1 lt. sirke için 10 gr. tuz).
    8- Pancarlara bu sirkeyi üzerine bir parmak geçecek kadar koyunuz.
    9- Kavanozun kapağını kapatıp 5-10 gün bekleyiniz. Bu süre içerisinde turşu olmuş demektir.
#18.09.2009 13:24 0 0 0