Sarı Burma Tarifi - Sarığı Burma Tarifi


Malzemeleri

1 paket baklavalık yufka
3 su bardağı ceviz içi
250 gr. tereyağı

Şerbeti için

5 bardak şeker
4 bardak su
2 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:antep fıstığı

Hazırlanışı

1-Baklavalık yufkalar iki ikili gruplar halinde tezgahın üzerine seriyoruz.
ince oklavaya sarıp iki parmak kadar içine katlıyoruz.ceviz içini ilave ediyoruz

2-Çok sıkı olmayacak şekilde oklavaya sarıyoruz

3-iki ucunu içe doğru büzüştürüyoruz.Dikkali şekilde oklavadan çıkarıp yağlanmış tepsiye diziyoruz.Bu işlemi hamur bitene kadar tekrarlıyoruz.(Benim bir tepsi ve bir kare borcam dolacak kadar tatlım oldu

4-Tereyağını iyice eritiPüzerindeki köpüğü süzüyoruz(süzmezsektatlının üzeri pişerken kararıyor)

5-Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 daika kadar pişirip
170 derecede içini çekinceye kadaraltı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.


Şerbet Yapımı
1-Su ve şekeri iyice kaynatıyoruz.
2-Ocaktan indirirken limonsuyunu ilave ediyoruz.
3-Tatlı soğuk şerbet ılıkken eşit miktarda şerbeti tatlının üzerine gezdiriyoruz

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 1690
favori
like
share