Radeon HD 5870 şimdiden olay oldu

Son güncelleme: 19.09.2009 13:00
  • ATI'nin yeni amiral gemisinin piyasaya çıkmasına bir haftadan az bir süre kaldı fakat bazı siteler kart için sipariş almaya başladı bile. Peki kart hangi fiyattan satılıyor?


    Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre; DirectX 11 dönemini başlatacak olan Radeon HD 5870'i bilgisayar ve oyun meraklıları büyük bir heyecanla bekliyorlar. 23 Eylül'de piyasaya çıkacak olan bu kartın ABD'deki fiyatı 399 $ olarak belirlenmiş fakat Avrupa için henüz kesin bir şey söylenmemişti.



    İnternet üzerinden satış yapan Salland.eu adlı site HD 5870 için ön sipariş almaya başladı. Sitedeki ilanda referans tasarımın bir fotoğrafı bulunuyor. Fiyat ise 319 Euro olarak belirtilmiş.

    İlan gerçeği yansıtıyor mu?

    Büyük heyecanla beklenen ürünlerin piyasaya çıkmadan önce bu tip sitelerde yayınlanan ilanlarına sıkça rastlıyoruz. Bu ilanların genelde gerçeği yansıtmadığını söylemek gerek. Kartın sitede yayınlanan fotoğraftaki gibi bir şekilde piyasaya çıkmayacağına emin olabilirsiniz. Firmalar en azından fanın üzerine ufak bir logolarını koyarlar mutlaka.



    AMD, 23 Eylül'e kadar Radeon HD 5800 serisi hakkında detaylı açıklama yapılmasına izin vermiyor. Ancak görülen o ki herkes bu kurala uymuyor. İlanda belirtilen 319 Euro'luk fiyatı biraz abartılı bulduğumuzu da söylemeden edemeyeceğiz. Kartın fiyatının bundan daha düşük olacağını düşünüyoruz.


    Yazan: Emre Demiray
    shiftdelete.net
#19.09.2009 13:00 0 0 0