Kraliçe ve Prenses

Son güncelleme: 19.09.2009 13:53

  • noimage

    Farklı iki masal ülkesinde bir prensesle, bir kraliçe yaşıyormuş. Kraliçe diğer komşu masal ülkesinde yaşayan prensesi küçük görüyor, kendini beğeniyormuş.

    Kraliçe o kadar kibirliymiş ki, etrafında çalışanlarına emirler yağdırıyor, bütün isteklerinin yerine gelmesini istiyormuş.
    Karşı ülkenin prensesi genç ve güzel olduğu için onu kıskanıyor, onunla her görüşmesinde, onu aşağılayıcı cümleler kuruyormuş.

    Kral için yapılan balolarda gelen prensese hep kötü davranıyor, ben kraliçeyim, senden daha üstünüm diyerek kendi kendini kandırıyormuş.

    Bir gün bu balolardan birine davet edilen prensesin, taşlarla süslü balo elbisesini kraliçe yırtmış. Prenses kraliçenin bu yaptığına bir anlam verememiş. Fakat çok üzülmüş. Prenses dahil, bütün balodakiler şaşırmışlar. Kral eşinin yaptığı bu davranış yüzünden bütün davetliler ve hizmetçiler karşısında küçük düşmüş. Kraliçe ise kahkahalar atıp, çıldırmışçasına gülüyormuş. Prensese yaptığı bu davranışı çok hoşuna gitmiş. Çünkü, prensesi davetliler arasında yarı çıplak bırakıp küçük düşürmüş.

    İki masal ülkesinde de kraliçenin bu davranışı etrafa yayılmış. Bunu duyan halk aralarında konuşmaya başlamışlar. Fakat kral, eşinin yaptığı bu aşağılayıcı davranışa sessiz kalamamış. Halkı tarafından adil olarak bilinen kral, kraliçenin yaptığı bu olay karşısında yargılanmasını, ona verilecek cezanın halk tarafından verilmesini emretmiş.

    Kendinden gayet emin olan kraliçe kocasının bu sözü karşısında kızmış, bağırmış. Ben kraliçeyim. Sen nasıl olurda beni halk tarafından cezalandırılmamı istersin demiş.

    Kral sağ eliyle işaret yapınca kraliçe korkudan susuvermiş. Ve halka dönerek Kraliçenin cezasını ne uygun görüyorsunuz demiş.

    Halk ise hep bir ağızdan - Kralım Kraliçemize hiçbir cezayı uygun görmüyoruz. Aramızda çok düşündük. Bir insana verilebilecek en büyük ceza, kendi yaptığından utanmasıdır. Çünkü, o kendi cezasını kendi eliyle vermiştir. Kraliçeye yakışmayacak bir davranışta bulunmuştur.
    Hırsı, inadı büyük gönüllüğü halkı karşısında küçük düşürülmesine sebep olmuştur demişler.

    Yazan : Melodi AKÇAY

#19.09.2009 13:53 0 0 0