Hazır Yufkadan Fındıklı Burma Baklava

Son güncelleme: 19.09.2009 21:03
  • baklavalık yufkadan baklava yapımı - hazir yufkadan baklava tarifi

    noimage
    Malzemeler :

    10 yaprak baklavalık yufka
    200 gr tereyağı
    2 su b. fındık içi

    Şerbeti için:

    5 su b. tozşeker
    4 su b. su
    1 dilim limon

    Hazırlanışı :

    Baklavalık yufkayı tezgaha serin. Üzerine doğrayıcıdan geçirilmiş fındıkları serpin. Uzun bir oklavaya sararak büzüştürün. Oklavadan ayırarak yağlanmış yuvarlak tepsinin orta kısmından itibaren dolamaya başlayın. Diğer yufkalar için de aynı işlemi uygulayarak ardı ardına dizin. Tepsi dolunca üzerine eritilmiş tereyağını dökerek 180 derecede çıtır çıtır olana kadar pişirin.

    Diğer tarafta şerbetini hazırlayın. Tatlının ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti dökün. Yapımı oldukça kolay bir baklava
#19.09.2009 21:03 0 0 0