Badem aromalı Vena kek
Hazırlama Süresi : 15 dk Pişirme Süresi : 35-40 dk 10 kişilik
Gerekli Malzemeler :
4 yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı badem esansı
1 su bardağı file badem
3.5 su bardağı un
Üzeri için: 80 gr sütlü çikolata
Hazırlanışı : * Yumurtaları büyük bir kâseye kırıp mikserle 3-4 dakika çırpın. Şeker ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin. Süt, badem esansı, file badem ve sıvıyağ ilave edip iyice karıştırın.
* Unu eleyin. Yumurtalı karışıma azar azar ilave ederek karıştırın. 26 cm çapındaki yağlanmış yuvarlak kek kalıbına hazırladığınız kek hamurunu boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
* Çikolatayı benmari usulü eritin. Pişen keki servis tabağına ters çevirip alın. Kek soğuyunca çikolatayı kekin üzerine gezdirerek dökün. Dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun.