Badem aromalı Vena kek

Son güncelleme: 22.09.2009 07:43
  • Badem aromalı Vena kek
    Hazırlama Süresi : 15 dk Pişirme Süresi : 35-40 dk 10 kişilik
    Gerekli Malzemeler :
    4 yumurta
    2 su bardağı tozşeker
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 çay kaşığı badem esansı
    1 su bardağı file badem
    3.5 su bardağı un
    Üzeri için: 80 gr sütlü çikolata

    Hazırlanışı : * Yumurtaları büyük bir kâseye kırıp mikserle 3-4 dakika çırpın. Şeker ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin. Süt, badem esansı, file badem ve sıvıyağ ilave edip iyice karıştırın.

    * Unu eleyin. Yumurtalı karışıma azar azar ilave ederek karıştırın. 26 cm çapındaki yağlanmış yuvarlak kek kalıbına hazırladığınız kek hamurunu boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

    * Çikolatayı benmari usulü eritin. Pişen keki servis tabağına ters çevirip alın. Kek soğuyunca çikolatayı kekin üzerine gezdirerek dökün. Dilimleyip servis yapın.
    Afiyet olsun.
#22.09.2009 07:43 0 0 0