Yüzyıllardır gıda olarak da kullanılan keten tohumu bitkisinin faydası saymakla bitecek gibi değil...


Gribin kol gezdiği bu dönemde, üst solunum yolları enfeksiyonları ve öksürüğün de arttığını belirten uzmanlar, keten tohumu bitkisinin kaynatılarak içilmesinin öksüğün en etkili ilacı olduğunu belirtiyor. Kaynatılarak içilen keten tohumu göğsü yumuşatıp, kişiyi rahatlatıp, solunuma da destek veriyor. Keten tohumunun etkisi sadece öksürükle sınırlı değil. Kolesterolü düşürüyor, tansiyona iyi geliyor, sinir sistemini ve hafızayı güçlendirip, romatizmal hastalıkları önlüyor.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 362
favori
like
share
GaYe Tarih: 22.09.2009 20:45
tesekkürler deneyecegim.
ziki Tarih: 22.09.2009 12:02
[COLOR="Pink"]fayDaLı biLgi için teşeKKürLer....