Aynı Acı'danmı Bahsediyoruz

Son güncelleme: 22.09.2009 11:54
  • Aynı Acı'danmı Bahsediyoruz - Mert Yeşilyurt

    Ev`den cikarken cocuklarimi opmustum. Seneye okula baslicaklari icin o kadar mutlu gorunuyorlardi ki , okul masraflarini nasil karsilarim telasini unutmustum. Evden cikarken yine cikolota isteginde bulundular , onlari herseyden habersiz gulerken gormek dunyanin en guzel seyiydi , sirf o gulusu hergun yuzlerinde gormek icin bile hergun komur tasirdim.
    Is herzamanki gibi zorlu basladi ve oyle devam ediyordu , hammal olmak kotu birsey degildi , cogu insan utanir veya hor gorurler bu isi. Ama ne icin yaptigimi dusununce kendimle gurur bile duyuyorum. Saatler cabuk gecmesede sirtimda bir kac poset komur yuklu yururken saat pekte aklima gelmiyordu.

    Sonunda aksam olmus , paydos verilmisti. Bu isin en iyi diyebilcegim yani gunluk ucret almamdi, aylik almak bir sonraki maasi bekliyene kadar sIkInti demekti. Ama gunluk iyiydi. Kendi ucretimi almistim , toparlanip eve dogru gelirken yirmi dort saat acik olan cadde uzerindeki bufeye dogru gidiyordum , alicagim cikolatalarin cocuklarimi sevindiricek olmasi guzeldi. Insan ufakken , ufak seylerden daha cok mutlu oluyordu. Genclik yillarinda istekleri buyuyor , buyuk seylerden mutlu oluyordu. Bilgisayar , bisiklet tarzi seyler. Ama yirmili yaslardan sonra tekrar ufak seyler mutlu etmeye basliyordu yuzuk , kupe tarzi seyler. Ve artik `bizden gecti` donemleri gelince oglunuzun veya akrabanizin size ziyareti bile mutlu etmeye yetiyordu , yani manevi duygular. Bufede bir musteri vardi ondan sonra parayi cikartip gerekli seyleri aldim , para bozuk olmadigi icin beklemek zorunda kaldim , parayi aldiktan sonra arac bulmak icin issiz yolda yuruyordum. Arkamdan gelen bekledigim musteriydi , supelendigim birsey yoktu ama arkamdan "bakarmisin" diye seslenince donup baktim , elinde bicak vardi benden tum parayi istiyordu yani tum gunumu istiyordu , cocuklarimin gulusunu istiyordu.. Ne kadar yalvarsamda elimdeki alisveris poseti ve tum parayi aldi , direnmeye calistigimda elimi bicakla cizmisti .. Ve gozden uzaklasip gitmisti. O posetle beraber bu gunluk tum herseyide almisti. Hayatimdan bir gun ve cocuklarimin bu geceki gulusunu almisti. Oturmus kafami ellerimin arasina almistim uzgundum , yikilmistim..
    Takim elbisesi daginik biride gelip yanima oturdu , kendi kendine konusuyordu , donup ona baktim.. hala kendi kendine yukariya bakip konusuyordu.. sanirim oda kotu birgun gecirmisti.

    "ne istiyorsun" dedim uzgun bir sekilde "ne mi istiyorum" dedi , cevap vermedim.. "sabaha donup borsaya yatirdigim bes yuz bin dolarimi hic yatirmamis olmayi istiyorum , ve suan burda oturmamis aci cekmemeyi istiyorum" miktarin yuksek olusu aklimi karistirmisti , sanirim tum hayati boyunca kazandigini kaybetmisti. "senin neyin var" dedi ayni agrasif tavirla. "gasp edildim" "hadi ya , senin ne kadar paran gitti" "60 lira ve ... ve cikolatalar..." suratindaki agrasiflik ve uzuntu gitmisti gulumsemisti . "60 lira icin ve bir kac kici kirik cikolata icin uzulmeye degermi.. bende birsey oldu sanmistim" nasil bu kadar rahat olabilir diye dusunmedim , suclamadim .. bes yuz bin dolari olan , daha dogrusu kaybetmeyi goze alan biri icin soylenicek cumlelerdi. "senin herseyin gitmis olmali" bes yuz bini dusunerek sordum. "birazi gitti evet .. beni bu hale sokmaya yeticek kadar" biraz mi? dedi yoksa uzuntu kulaklarima etkimi yapmisti.. bes yuz bin`e biraz diyebilen birinin ne kadar parasi olabilirdi. Yinede onu uzmeye yetiyordu.. Uzmekten cok sinirlendirmisti sanirim , uykun ruh hali buydu , sinirliydi.

    Suratina anlamsizca bakiyordum "ne bakiyorsun oyle , aci cekiyorum burda gormuyormusun , cok kotu bir gun gecirdim.. borsa bu gun bana aci cektirmek icin tasarlanmis.. beni anliyorsundur , gerci senin aci cekme sebebin farkli , biraz gulunc ama yinede aci cekiyoruz"

    Bir an durup dusundum , ben tum gun komur tasiyorum , cocuklarim gulsun diye , eve ekmek girsin diye. O gun icin yasiyorum ve daha sonra hepsi bir bicak tutan el tarafindan gidiyor ve aci cekiyorum , bu adam ise bilmem kac milyon dolar parasinin bes yuzbin`ini kaybettigi icin aci cekiyor.
    Yuzumu ona cevirip sordum.. "Ayni Aci`dan mi Bahsediyoruz?"

    Mert Yeşilyurt
#22.09.2009 11:54 0 0 0