Bir orduya karşı tek başına: Bu görüntü tarihe geçer

Son güncelleme: 22.09.2009 16:17
  • Bir tarafta en iyi teknolojiye sahip Çin polisi diğer yanda yıllardır acı çeken bir ülkenin çocukları.


    noimage


    Çin'in bütün baskı ve zulmüne rağmen Uygurlar direnmeye devam ediyor. Silahla, topla, tüfekle değil... İnançla direniyorlar.. Kaybedecek şeyleri azaldıkça da dirençleri artıyor. İşte fotoğrafta görünen kadında bunlardan biri.. Adrı sanı, kim olduğu belli değil. Ancak cesaretine bakılırsa kaybettiği büyük bir değeri var.


    noimage


    Kimbilir belki oğlu belki kocası belki de kızı. Öldü mü , yaralı mı, gözaltında mı? Bu da bilinmiyor. Çin Polisinden güç olan Han Çinlileri evini mi yağmaladı, yoksa dükkanını mı? Bu da bilinmiyor. Bilinen ise Uygur kadının tarihe geçecek görüntüsü.


    noimage


    Tıpkı Rusya Federasyonu Başkanı Boris Yetsin'in askerlere karşı tankın üzerine çıktığı görüntüde olduğu gibi. Tıpkı 20 yıl önce Pekin'de Tiananmen Meydanı'nda tankların önünü kesen gencin yaptığı gibi bu kadın da eli silahlı polislerin ve askeri araçların karşısına çıkıp 'hesap soruyor'. Diliyle "Geçemezsiniz, burası bizim topraklarımız, oğlum nerede?" diyor mu bilinmez ama duruşuyla bunların hepsini söylüyor Uygur kadın. Ve bütün dünyaya mesaj veriyor.
#22.09.2009 16:17 0 0 0