Hearts of Iron III - PC

Son güncelleme: 22.09.2009 21:52
  • Stratejinin altın çağına hoş geldiniz!
    1939 ve 1945 yılları arası, dünyanın gururla hatırlayacağı tarihler değildi. Dünya bu günleri üzüntü ve utanç içinde hatırlayacaktı. Yetmiş milyondan fazla insan bu tarihler arasında can verdi. Bazıları masumdu, bazıları ise eli kanlı katiller güruhuydu. Pearl Harbor vukuatı, Atom bombası faciaları ve Yahudilerin öldürülmesi bu dönemde yaşandı.

    Savaşın 1945'de bitmesi ile birlikte Sovyetler Birliği ve Amerika, dünyanın yeni süper güçleri haline geldiler. Uzun bir süre dünya savaşı yaşanmayacaktı. Lakin iki süper güç arasında yıllar süren soğuk savaşın temelleri atılmıştı.

    noimage

    "Yapım, İkinci Dünya Savaşı öncesi 1936 yılında başlayıp, 1945'te savaşın bitişine kadar uzanan bir zaman dilimini kapsıyor."
    Yaşanan gerçekler ve sonuçları

    Bazen dünya savaşları olmasa, strateji oyunları programcıları ne yapardı diye merak ediyorum. Bu kanlı savaş yalnızca strateji değil, aksiyon gibi pek çok oyun türüne ilham kaynağı oldu ve hala da olmaya devam ediyor. Paradox InterActive de, bu savaşı en iyi kullanan firmalar arasında... Hearts of Iron (HOI) serisi tüm dünyada büyük ilgi topladı ve yüz binlerce kopya satmayı başardı.

    Serinin üçüncü üyesi, türün yüz aklarından olan European Universalis'e benzer bir grafik ve oyun yapısı sunuyor. Böylesi bir işleyişe Medieval Total War'da rastlayabiliyoruz. Elbette savaş motorunu çalıştırmayıp, olayı otomatiğe dönüştürürsek... Ne olursa olsun, bu tür stratejilerin başarılı olmak için iyi grafiklere ihtiyaçları yok. Süreklilikleri, üstün yapay zekaları ve stratejik düşünmeye yönlendirmeleri ile kolayca başarıya kavuşabiliyorlar. Hearts Of Iron III'ten de, devasa savaşlar ve müthiş grafikler beklemeyin. Ama o günlerin atmosferini yansıtmakta ve tarihi yakalamaktaki müthiş başarısına tanık olun.

    noimage

    "Hearts of Iron III, serinin önceki oyunları gibi birçok ayrıntıya sahip. Üçüncü yapımla birlikte ortaya konan geliştirmeler ve iyileştirmeler kendini belli ediyor."
    Oyun daha savaş başlamadan önceki tarihe dayanıyor. 1936'da başlayıp, İkinci Dünya Savaşı'nın bitiş yılı olan 1945'e kadar uzuyor. Bu süreçte Adolf Hitler ve Winston Churchill gibi tarihin en ünlü figürlerini yönetebiliyorsunuz. Serinin önceki oyunlarından çok daha fazla ayrıntıya sahip olan HOI3 bu konularda öne çıkıyor ve tarihi size yaşatmayı başarıyor.
#22.09.2009 21:52 0 0 0