Patlıcanlı Tübyaz

Son güncelleme: 03.05.2010 10:56
  • Yapılışı sonderece kolay ve lezzetli bir patlıcan yemeği olan Patlıcanlı Tübyaz, fırında pişirilen yemeklerden birisidir. Tek başına doyurucu bir yemek olmakla beraber, arasıcak olarak da servis edilebilir.

    noimage

    Malzemeler:
    6-7 adet orta boy patlıcan
    200 gram orta yağlı beyazpeynir
    3 adet yumurta
    1 adet büyük boy domates
    Yarım demet maydanoz
    4 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 çay kaşığı tuz, karabiber
    4 yemek kaşığı galeta unu
    4-5 adet sivribiber
    Hazırlanışı:
    1- Patlıcanları soyulmadan uzunlamasına ikiye bölün ve kaynayan tuzlu suya atın. Hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Ilınmasını bekledikten sonra bir çay kaşığı ile çekirdekli kısımlarını çıkarın.
    2- Çıkardığınız kısımları ince ince doğrayın ve bir kaba koyun. Üzerine ezilmiş beyazpeynir, galeta unu ve yumurtayı ekleyin. İnce kıyılmış maydanoz, rendelenmiş domates ve sıvıyağ ekleyip malzemeleri karıştırın. Tuz ve karabiberi serpin.
    3- Hazırladığınız iç harcını patlıcanlara doldurun.
    4- Patlıcan dolmalarını yağlanmış fırın tepsisine dizin.
    5- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin. Domatesve sivribiberle süsleyerek servis yapın.
    Afiyet olsun!
#23.09.2009 16:14 0 0 0
  • patlıcanı öldürseler yediremezler bana :D sağol
#23.09.2009 16:16 0 0 0
  • Paylaşımınız için teşekkürler...
#03.05.2010 10:56 0 0 0