tel şehriyeli sütlaç - tel şehriyeden sütlaç - farklı sütlaç tarifi
Malzemeler:
* 1 kg süt
* 1 çay bardağı tel şehriye
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
* 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
* 1 paket vanilin
Hazırlanışı:
1. Tavada şehriyeleri sıvıyağ ile kahverengi olana kadar kavuralım. (Yanmaması için dikkat edelim.)
2. Sütümüzden bir fincan ayırdıktan sonra tencerede sütü kaynatalım, kavrulan şehriye ve tozşekeri ekleyelim. Nişastayı ayırdığımız bir fincan süt ile ezelim ve tencereye ekleyelim.
3. Arasıra karıştırarak şehriyeler yumuşayana kadar ve sütlaç kıvamını alana kadar pişirelim. Ateşten almadan önce vanilini ekleyelim.
4. Sıcakken kaselere paylaştıralım ve tarçın serperek servis edelim.
Ilginc bir sütlac tarifi. Ben sahsen tel tel veya sulu sütlac sevmem.
Üstüne kavrulmus findikli cok lezziz sütlaclar yedim Trabzon ve Rize'de.
Nasil yaptiklarini bir ögrensem hergün sütlac yaparim herhalde.
Bu tarifi denemekte zarar olmaz sanirim. Tesekkürler Şayeste.