Malzemeler

*Tavuk
*1 su bardak Bezelye
*1 adet havuç
*7-8 adet mantar
*1/2 Maydanoz
1 adet soğan
1 adet domates
*Tuz, karabiber
*1 çay bardağı zeytinyağı
*Kaç kişilik yapılacaksa o kadar patates
*2 su bardağı et suyu ya da su
*1 çorba kaşığı biber salçası
(Not : Kıymalı yapılacaksa 250 gr kıyma, 3 küçük domates)




Hazırlanma Şekli

-Patatesleri soyup yarıdan kesin. Her birinin düz durması için altından ince bir kapak kesin.

- Ortalarını(bir çay kaşığı da olabilir.) sebze oyma bıçağı ile boşaltın. Patatesleri yıkayıp kurulayın.

- Az zeytin yağında 2-3 dakika kızartın.(isterseniz kızartmayabilirsiniz ) Kağıt havluya alın yağları süzülsün. Fırın tepsisine alın.

- Yağı tencereye koyun. Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurun.

-Küp küp doğranmış tavukları ilave edin.

-Bezelye, havuç, mantar soğanın içine koyarak kavurun.(kendi tarifi kıymayla yapılıyor. Kıymalı yapmak isteyenler, kıymayı ekleyin. Karıştırarak suyu çekene kadar kavurun)

-Rendelenen bir domatesi, biber salçasını, tuz ve karabiberi ilave edin.

- Domatesler suyunu çekene kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanozu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. -Harcı patateslerde oyduğunuz yere doldurun. Üzerine et suyu dökün. Önceden ısıtılan fırın da 25 -30 dakika patatesler yumuşayana kadar pişirin.

Not: Patateslerin çıkardığınız içlerini kavurarak içine yumurta kırarak, ikinci bir yemek yapabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 727
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 03.05.2010 11:55
Paylaşımınız için teşekkürler...